De nieuwste kleurtrends van 2020

Dinsdag 24-12-2019
DE WESTEREEN - Je begint het nieuwe jaar goed met wat nieuwe kleuren in je interieur. Ieder jaar veranderen de kleurentrends weer een klein beetje. Dat is alleen maar leuk, want zo vind je voldoende inspiratie om je woning een kleine make-over te geven. Dit zijn de belangrijkste kleurtrends van 2020.

De tweetonige muur

Kleur is een steeds belangrijkere blikvanger in iedere woning. De accentmuur is al jarenlang een trend, maar daar komt nu verandering in. De tweetonige muur springt in het oog en maakt je interieur levendig. Hierbij verdeel je de muur in twee vlakken die allebei een andere kleur krijgen. Het is wel belangrijk om een strakke lijn tussen deze twee vlakken te maken. Het is dus beter wanneer er uitvoerig naar een goede schilder gezocht wordt. Wil je besparen op de kosten? Kies er dan voor om de offertes van meerdere schilders te vergelijken, zodat je de scherpste prijs vindt.

Aardetinten

Stylisten en interieurontwerpers laten zich steeds meer inspireren door de natuur. Dat is nu ook terug te vinden in de kleurtrends van 2020. Niet alleen horen bruintinten zoals beige nog altijd bij trends van nu, ook de diepe groene kleuren van regenwouden en de lichtblauwe kleur van de lucht zijn onmisbaar bij deze trend. De natuur kent ontelbaar veel prachtige kleuren die jij nu allemaal in je eigen woning mag verwerken. Gebruik deze trend niet alleen als inspiratie voor je kleur van je muur, maar ook bij het uitzoeken van meubels en accessoires.

Roze en blauw

Vrijwel alle populaire kleuren in 2020 hebben een roze of blauwe ondertoon. Hun tint en uitstraling varieert sterk. Zo heb je de keuze uit diepere kleuren zoals marineblauw en kermes, maar ook poederroze, lila en lichtblauw horen bij de mogelijkheden. Het grote voordeel van deze kleuren is dat ze moeiteloos met elkaar te combineren zijn. Bovendien bepaal je zelf wat voor uitstraling je woning heeft. Van stoer en robuust tot zacht en elegant.

Glans en glitter

Wil je echt een statement maken? Kies er dan voor om je muren een kleur met een speciale finish te geven. De meeste verfsoorten hebben een matte of glanzende afwerking. Nu is het ook mogelijk om je interieur een beetje extra te geven door verf met parelmoer te gebruiken. Ook metallic kleuren passen bij de uitdagende trends van nu. Geef je kozijnen een gouden kleur of verf je deuren met een stoere staalkleurige verf.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie