De Readtsjes winnen van Geel Wit · Foto('s):

De Readtsjes winnen van Geel Wit

maandag 22 september 2014

Zwaagwesteinde heeft er voor gezorgd om de nederlaag van vorige week tegen Nicator recht te zetten door een overwinning te boeken op Geel Wit. Het werd 0-2 op Ameland door doelpunten van Anne Olivier en Peter-Jan Schuts.

Zwaagwesteinde was in de vorm van Tjalling van der Galien gedurende de openingsfase van de wedstrijd een aantal keren dichtbij een openingstreffer. Het duurde echter nog tot de drieëntwintigste minuut dat Zwaagwesteinde, via een voorzet van diezelfde van der Galien op Peter-Jan Schuts, een doelpunt kon verzilveren doordat Anne Olivier uit de rebound raak wist te schieten. Daarna was Zwaagwesteinde nog eenmaal dichtbij een treffer, maar Hette Visser kopte over.

Halverwege de tweede helft werd de score voor de Readtsjes uitgebreid naar 0-2 via een vrije trap van Hette Visser, die Peter-Jan Schuts wist te vinden. Geel Wit probeerde echter nog wel om de aansluitingstreffer te vinden, maar dit mocht niet meer baten.

Volgende week zondag speelt Zwaagwesteinde tegen Friesland LVV. Friesland LVV degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede klasse en maakt uitermate teleurstellende seizoensstart mee door uit drie wedstrijden nul punten te halen. De Leeuwarder formatie zal er daarom op gebrand zijn om de eerste zege binnen te halen, iets waar de Wesereenders zeker rekening mee dienen te houden.

© Verslag: Meindert van Kammen

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00