Diaconaal Vertrouwenspersoon stopt per 1 januari

maandag 01 oktober 2012

De PKN is in 2009 gestart met het project ‘Diaconaal Vertrouwenspersoon” met Tjitske van der Meer als projectmedewerkster. Zij heeft in de vier noordelijke gemeentes een rol gespeeld in het leggen van contacten tussen diaconieën/kerken en hulpverleningsinstellingen / gemeentes met als doel: mensen met problemen verder helpen.

Het project werd in eerste instantie gefinancierd door de diaconieën in de regio, een substantiële (eenmalige) bijdrage van het Fries activiteitenfonds van de PKN Fryslân, vier fondsen en een bijdrage vanuit de vier gemeentes. In 2011 kon het project nog een keer verlengd worden met een subsidie van de provincie (ook eenmalig) en een bijdrage vanuit de gemeentes, aangevuld met een bijdrage vanuit de PKN diaconieën en een garantie door fondsen. Het project stopt  per 1 januari 2013.

Met de gemeentes is afgesproken dat de ervaringen worden gedeeld met andere betrokken organisaties in de hulpverlening. Ook is het de bedoeling dat de kerken in de regio actief betrokken worden bij  maatschappelijke activiteiten. Het project vertrouwenspersoon heeft in 2011 ook subsidie ontvangen van de provincie uit het fonds armoedebestrijding. Voorwaarde daarbij: werken aan een samenhangende aanpak, dus samenwerken. Dat is volop gebeurd.

Er was voortdurend contact met FSU, Solidair Friesland en het Algemeen Maatschappelijk werk en in de werkzaamheden van de DVP werd voortdurend gekeken welke instanties bij de oplossing van de problemen betreffende armoedebestrijding/schuldhulpverlening betrokken moesten worden. Op grond van deze contacten werd er meegewerkt aan de projecten van deze organisaties die genoemd werden als projecten waarop samengewerkt moest worden. In dit kader noemen wij het kanskaartenproject en de opzet en doorvoering van vormen van het Schuldhulpmaatjesproject.

Met de beleidsambtenaren van de  NOFA-gemeenten was ook voortdurend contact omdat tijdens de uitvoering van het DVP-project  het nodige op welzijnsgebied in beweging kwam en ook de NOFA-gemeenten  zich opnieuw oriënteerden op de mogelijke samenwerkingsverbanden. Wijzigingen in de werkzaamheden van ambtenaren en vacatures speelden ons ook wel eens parten. Dat haalde soms de snelheid uit het project en leidde er ook toe dat steeds naar nieuwe toegangen gezocht moest worden.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio