DOS dames 1 wint nipt ook tweede wedstrijd van de competitie · Foto('s): Sake Beerstra

DOS dames 1 wint nipt ook tweede wedstrijd van de competitie

zondag 27 september 2020

KOLLUMERZWAAG – Afgelopen donderdag stond voor DOS dames 1 de wedstrijd tegen ODS op het programma, wederom in Kollumerzwaag. DOS was erop gebrand om ook de tweede wedstrijd te winnen en begon vol enthousiasme.

De beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en DOS moest alles uit de kast halen om de set te winnen. ODS bleek een taaie ploeg die verdedigend veel ballen pakten, waardoor het voor de aanvallers van DOS moeilijk was om te scoren. Uiteindelijk trok DOS wel aan het langste einde en won de set met 25-23.

Dit beloofde wat voor de tweede set. Jeanet Heikamp opende met een goede serveserie waardoor DOS op voorsprong kwam. Helaas lukte het niet om de voorsprong te behouden door een goede service en een taaie verdediging van ODS.  Het lukte DOS niet om het tij te keren mede ook door het uitvallen van RoelinkaRisselada vanwege een blessure. Uiteindelijk trok DOS aan het kortste eind en ging de set naar ODS met 18-25.

De derde set begon DOS weer met frisse moed. Ze startte voortvarend en met attent spel, servedruk en een harde aanval werd er druk uitgeoefend op ODS. Dit leidde tot een voorsprong. Het werd al met al een spannende set omdat ODS zich niet snel gewonnen gaf. Met een sterke service kwam ODS weer op gelijke hoogte. Coach Hendrik Postma nam vervolgens een time-out om het tij te keren. Dit mocht echter niet baten. ODS speelde net wat zorgvuldiger en wist het veld van DOS goed te benutten. In de eindfase ontstonden er nog wat misverstanden aan de zijde van DOS waardoor ze strijdend ten onder ging in deze set. ODS won met 22-25.

Dan de vierde set. Deze moest DOS winnen om er een vijfde set uit te slepen. Dos begint goed aan deze set. Met een mooie serveserie en de nodige aanvalsvariaties van DOS lukte het ODS niet om in hun spel te komen. Dit keer had ODS een time-out nodig om het goedlopende DOS van de punten af te houden, maar dit mocht niet baten. DOS bleef goed aanvallen met onder andere een paar rake klappen van Elske Weening op de mid-positie. De set ging dan ook met een ruime winst van 25-13 naar DOS.

Dit betekende een beslissende vijfde set. In deze set startte ODS met voortvarend spel. DOS liep wat achter de feiten aan, wat leidde tot een time-out. Dit hielp en al snel kwam DOS weer op gelijke hoogte. Het werd heel erg spannend wie uiteindelijk de set naar zich toe ging trekken. DOS maakte het de tegenstander bij vlagen niet moeilijk genoeg en ook ODS liet hier en daar wat steekjes vallen. Uiteindelijk trok DOS aan het langste eind. De dames creëerden een kleine voorsprong die ze gelukkig konden behouden en waarmee ze de laatste set met 16-14 naar zich toetrokken en daarmee de winst van de wedstrijd.

Volgende week in Dokkum om half negen staat de wedstrijd tegen S.V.T op het programma.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00