DOS eindigt competitie knap op zevende plek · Foto('s): Archief: Eelke Krol
  Archief: Eelke Krol

DOS eindigt competitie knap op zevende plek

maandag 14 april 2014

Het eerste herenteam van DOS Kollumerzwaag heeft zich ondanks een 3-2 (26-24, 16-25, 25-19, 23-25, 15-06) nederlaag tegen De Plakkers verzekerd van de zevende plek in de competitie. De ploeg heeft zich daarmee voor de vierde keer op rij gehandhaafd in de promotieklasse.

Op voorhand was bekend dat de ploeg aan een set genoeg had om definitief de zevende plek in te nemen en dus ging de ploeg voortvarend van start. Al snel kwam de klad er echter in, met name in de servicepass, en werd De Plakkers aan een grote voorsprong geholpen. Aan het eind van de set herstelde DOS zich nog wel, maar ging de set verloren.

In de tweede set was een ander DOS te zien, de ploeg verdedigde nu wel goed en maakte ook aan het net zijn aanvallende punten. Met name Peter Wolters zorgde voor veel dreiging.

De ploeg was nu verzekerd van de zevende plek en had zijn hoofd er niet meer goed bij in de volgende sets. De vierde werd nog wel nipt gepakt, maar voor de rest was de ploeg niet geconcentreerd genoeg om een overwinning uit het vuur te slepen.

Een zeer wisselvallig seizoen, waarbij de dipjes tijdens wedstrijden veel te lang duurden, is ten einde. De Kollumerzwagers hebben uiteindelijk zesenveertig punten uit tweeëntwintig wedstrijden gehaald en zijn daarmee opnieuw de enige herenploeg in de regio die ook volgend jaar promotieklasse mag spelen.

Verslag: Cornelis van Slageren

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00