DOS stevig op derde plek na winst op VVH

Zondag 11-03-2018
KOLLUMERZWAAG - Het herenteam van DOS heeft zichzelf definitief een plek in de top drie verschaft door rode lantaarndrager VVH met 3-1 (25-21, 25-15, 25-18, 21-25) te verslaan. In een leuke wedstrijd die gekenmerkt werd door prachtige rally’s hadden de Kollumerzwagers het beste van het spel. De Harlingers beten verdedigend echter steeds beter van zich af en toen zij in de vierde set ook nog eens aanvallend gingen presteren leverde hen dat terecht een punt op.

Coach Appie Hietkamp liet zijn ploeg in de vertrouwde formatie starten, dus met Wouter de Vries en Cornelis van Slageren op de buiten, Douwe Kooistra en Kees Kloosterman op de mid, Gerrit de Beer op de spelverdeling en Peter Wolters op de diagonaal. Nestor Jan van Slageren nam plaats op de reservebank. In de eerste set leek een simpele 4-0 in de maak te zijn. DOS hoefde eigenlijk alleen maar de bal in het spel te brengen en te houden, VVH maakte de fouten wel. DOS mocht daar wel wat blij mee zijn, want een aantal van de eigen spelers zat aanvallend nog niet lekker in de wedstrijd. Die individuele fouten zorgden ervoor dat VVH aan het eind van de set nog tot twintig punten kwam, maar daarna klaarden de spelers die wel bij de les waren de klus.

In het tweede en derde bedrijf was iedereen bij de les en werd VVH op enkele slordige fases na op alle fronten overklast. De overgebleven vierde set leek een formaliteit, maar niets was minder waar. De diagonaal van de Harlingers nam zijn ploeg aanvallend en blokkerend op sleeptouw en de opleving die de ploeg daardoor beleefde bewerkstelligde een voorsprong van 16-20. DOS probeerde uit alle macht nog dichterbij te komen, maar door domme foutjes kwam de ploeg niet verder dan 21-25.

DOS staat door de winst zoals gezegd stevig op de derde plek met negenenvijftig punten uit zeventien duels en krijgt over een week in een tweeluik met koploper DBS de kans om over Bolsward heen te gaan en de koppositie over te nemen.

© Verslag Cornelis van Slageren

terug naar overzicht
DOS stevig op derde plek na winst op VVHDOS stevig op derde plek na winst op VVHMeer foto's & verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie