Drachtster Boys stuurt Broekster Boys met dikke nederlaag naar huis · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Drachtster Boys stuurt Broekster Boys met dikke nederlaag naar huis

zondag 30 september 2018

Broekster Boys is tegen een van zijn grootste nederlagen ooit aangelopen in de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. Titelkandidaat Drachtster Boys kende geen genade voor de promovendus en wist wel raad met de verkregen ruimte die de gasten hun gaven. Een lesje in effectiviteit leverde een 7-0 ruststand op. Broekster Boys herpakte zich na rust enigszins,maar toen was de nederlaag al een feit. Het bleef bij de zeven tegentreffers en wist zelf niet meer te scoren.

Drachtster Boys begon voortvaren maar toch was de eerste serieuze kans voor Broekster Boys. Na 10 minuten gaf Jos Regnerus een pass op maat op Piet Wessel Dijkstra die prima inkopte maar de van Wykels Hallum overgekomen keeper Desmond Louwerens wist met een katachtige reflex de bal uit de kruising te tikken. Een paar minuten later kreeg Rob Schokker een grote kans die eerst nog gepareerd werd door Sybren Terlouw maar hij was in de rebound kansloos op de knal van dezelfde Schokker: 1-0. Het was het begin van de zevenklapper voor de thuisploeg. Dennis Hoekstra en Schokker maakten binnen 10 minuten de 2-0 en 3-0 en daarmee was het verzet al zeer snel gebroken. Was Broekster Boys dan kansloos?

Nee want een vrije trap van Piet Wessel Dijkstra had meer verdiend, een inzet van Hendrik Bouma werd, toen de keeper al gepasseerd was, vlak voor de lijn weggetikt, ging een schot van Juryan Dantuma slecht enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal en mikte diezelfde Dantuma nog eens in het zijnet. Geel was er voor Said Hassan voor een overtreding op Hedzer Prins. Schokker tikte na ruim 30 minuten vanuit een counter de thuisploeg naar 4-0. Broekster Boys was even helemaal de weg kwijt en gaf de thuisclub zoveel ruimte dat de score nog voor rust opliep naar een blamerende 7-0 ruststand.

Trainer Patrick Zwart wist in de rust de mannen toch te inspireren voor een goede tweede helft. Met enkele omzettingen en wissels gaf de ploeg aardig partij maar men moet ook reëel zijn: met een 7-0 voorsprong werd de dadendrang van de thuisclub ook wat minder. Gebeurde er dan niets meer in die tweede helft? Schokker veranderde met zijn hoofd een bal van richting en raakte de lat. Maar ook Broekster Boys kreeg met de invallers Vincent Hoekstra en HedgarHoekstramogelijkheden voor een doelpunt maar Louwerens wist zijn doel schoon te houden. Juryan Dantuma ontving een gele kaart na een lichte overtreding en werd even later zelf getorpedeerd door aanvoerder Said Hassan. Een gele kaart zou normaal gesproken zijn deel zijn geweest maar scheidsrechter Gils spaarde de middenvelder en hield de tweede kaart op zak en daar mocht Hassan hem erg dankbaar voor zijn. Rob Schokker van Drachtster Boys was met vier doelpunten natuurlijk de man of de match en mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Drachtster Boys was vandaag gewoon twee klassen beter en had de posities in tegenstelling tot de gasten wel goed staan. Dat maakte vandaag het grote verschil en daar moet Broekster Boys zijn les dan maar uit leren. Of dat binnen een week lukt zullen we zaterdag zien als Gorecht op bezoek komt. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00