Eastermar opent TIP Toko waar persoonlijk contact voorop staat · Foto('s): 
RECLAME

Eastermar opent TIP Toko waar persoonlijk contact voorop staat

donderdag 11 juli 2019

Toeristen Informatie Post (TIP) Eastermar heeft de TIP Toko, een tweede informatiepost, geopend in Eastermar. Het concept van de TIP Toko is nieuw: bezoekers van Eastermar worden door zogeheten TIPpers persoonlijk welkom geheten en van informatie over Eastermar voorzien. Nieuw is ook de mogelijkheid van ‘ontmoet en leen een Eastermarder’. De TIP Toko is gevestigd in het havengebouw op De Komerk en is in de zomermaanden geopend maandag t/m zaterdag van 14-17 uur.

TIP Eastermar Promoasje: persoonlijk contact naast digitale info
Vereniging TIP heeft tot doel recreatie en toerisme in Eastermar te bevorderen. Enige jaren leidde TIP een min of meer slapend bestaan. De traditionele folderpost werd namelijk minder bezocht omdat bezoekers tegenwoordig veel praktische informatie via internet opzoeken. “De ervaring leert echter dat de bezoeker het toch prettig vindt om ter plaatse ook nog het een en ander te kunnen navragen en bijvoorbeeld een papieren routekaart mee te nemen”, aldus Sjouke Wijnsma van dorpssupermarkt Alles ûnder ien dak, waar de andere informatiepost van TIP is gevestigd.

Eastermar wordt door bezoekers vaak als aantrekkelijk beschreven: een dorp met een ontspannen sfeer waar het goed toeven is voor de liefhebber van rust, ruimte en natuur en waar je kunt genieten van wandelen, fietsen, varen, paardrijden en cultuurhistorie. Bij een dergelijke sfeer past ook heel goed een persoonlijk contact. Daarom is TIP begin juni begonnen met een experiment van het gastheerschap. “Van mensen van vlees en bloed, die je in een persoonlijk gesprek bijvoorbeeld kunnen vertellen hoe je tijdens een regenachtige dag toch een fijne vakantiedag in Eastermar kunt beleven, hoor je toch weer andere dingen dan alleen via het internet. Soms bestaat het ‘product’ van onze TIPpers ‘slechts’ uit een leuk persoonlijk contact, soms kunnen de TIPpers voor de bezoekers een Eastermarder lenen die hen bijvoorbeeld een verrassende verzameling laat zien, of de bezoeker helpen specifieke informatie ter plekke via internet op te zoeken. Maar natuurlijk verstrekken zij ook ‘reguliere’ informatie zoals openingstijden van de horeca in Eastermar, waar je een boot of fiets kunt huren in het dorp en hoe je een dorpsrondleiding met verhalen kunt reserveren. Ook is er een boekenkast met zwerfboeken”.

Het Komerk havengebouw leent zich uitstekend voor ontvangst van de bezoeker van Eastermar: net zoals de dorpssupermarkt midden in het dorp, goed zichtbaar voor passanten die met de boot in Eastermar komen en liggend aan bestaande fiets- en wandelroutes. Het TIP-bestuur is dan ook reuzeblij dat Stichting De Komerk het gebouw ter beschikking stelt aan TIP. “Als Komerk-bestuur zien wij graag dat het Komerk-gebouw meer gebruikt wordt. Wij ondersteunen het initiatief van de TIP Toko van harte”, aldus penningmeester Pieter van Hoeken die enige tijd geleden het initiatief nam om een invulling te vinden waarbij het havengebouw meer gebruikt wordt voor het dorp.

Het experiment van de TIP Toko bleek de eerste maand een succes: “Mensen waarderen de gesprekken met onze TIPpers. In zo’n persoonlijk contact komt van alles aan de orde, dat vaak niet alleen gaat over wat er in en rond Eastermar te doen is. We willen op deze manier vooral ook de gastvrijheid van Eastermar in de praktijk brengen”, aldus Wijbe Postma, voorzitter van Vereniging TIP en zelf ook een van de TIPpers. Vereniging TIP werkt uitsluitend met vrijwilligers: de eigenaar van de dorpssupermarkt en 9 TIPpers in de TIP Toko.

Gezien het succes van de eerste maand, is besloten de TIP Toko, dat gastheerschap en diverse vormen van informatie biedt, deze zomer verder voort te zetten. Woensdag 10 juli  is de TIP Toko officieel in gebruik genomen. Kom gerust eens langs, de TIPpers heten u van harte welkom in/bij het havengebouw op Recreatiegebied De Komerk, Snakkerbuorren 1 te Eastermar.

 

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio