Eelke Bakker viert zijn 106e verjaardag

Donderdag 28-07-2016
DOKKUM - De oudste Fries mag donderdag 28 juli weer een jaartje bijschrijven. De teller geeft alweer 106 jaar aan. Al drie jaar lang is de heer Bakker de oudste Friese man. En nog steeds woont de heer Bakker zelfstandig in zijn woning in Dokkum. Donderdag viert hij zijn verjaardag bij zijn zoon in Damwâld. Wethouder Albert van der Ploeg bracht namens de gemeente Dongeradeel de felicitaties.

Bakker is geboren op Ameland in Ballum, maar het grootste gedeelte van zijn leven woont hij in Dokkum. Bakker woont nog steeds zelfstandig en vindt dit heerlijk. Dit jaar heeft Bakker zijn moestuin niet weer helemaal in eren hersteld. Het omspitten gaf hem zo’n spierpijn dat hij het voorgezien houdt. ‘Ach ik ben ook al 106 jaar’, zegt de heer Bakker. Toch blijft hij wel actief in zijn tuin met mooie bloemetjes en vogelhuisjes. Stilzitten is niets voor Bakker, dat kan altijd nog. In Nederland zijn nog twee andere personen 106 jaar oud, daarmee is Eelke de derde oudste man van Nederland.

Zondag viert Bakker zijn verjaardag met zijn hele familie. De familie wordt steeds groter. In januari 2015 heeft Bakker een achterkleinzoon Eelke-Jan gekregen en in oktober een achterkleindochter Thalia Ewa. Bakker is een echte familieman en vindt het dan ook heerlijk om met de kleintjes te spelen. ‘Stoeien en spellen met de achterkleinkinderen houdt mij jong!’, aldus Eelke Bakker. Maar ook de achterkleinkinderen zitten niet stil. Achterkleindochter Maaike Leij heeft inmiddels twee kinderen van 5 en 3 jaar. Dit zijn Bakkers achterachterkleindkinderen, de zogenoemde vijfde generatie. Heel speciaal is dat ze allemaal aanwezig zijn op het tuinfeest van Bakker aanstaande zondag.

 

terug naar overzicht
Feest! Eelke Bakker is 106 jaarWethouder Albert van der Ploeg op bezoek bij de jarigeMeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Koos Scherjon


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie