Een nieuwe dominee voor de Protestantse Gemeente te Kollum

Zondag 08-09-2019
KOLLUM - Zondag 8 september j.l. was een feestelijke dag voor de Protestantse Gemeente te Kollum. Na vier jaar kon de vacante plek voor een derde dominee weer opgevuld worden. In de ochtenddienst werd dominee Wollenberg, door dominee Peersmann, voor 60% verbonden aan de gemeente.

Ds. Wollenberg was hiervoor bijna 18 jaar predikant in Akkrum. Gezien de aanbeveling van de Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland om predikantsplaatsen voor 100% te behouden en dit zo mogelijk samen met buurgemeentes ter realiseren, hebben Kollum en het naaste dorp Burum nauw samengewerkt in het zoeken naar een dominee. Dit heeft ertoe geleid dat ds. Wollenberg, naast de 60% in Kollum, voor 40% in de Prot. Gem. te Burum, Warfstermolen en Munnekezijl aan het werk zal gaan.

Tijdens de ochtenddienst werd de nieuwe dominee feestelijk onthaald door de kinderen van kindernevendienst, die ieder een roos met een eigen ontworpen kaartje aan hem overhandigden. Na de dienst werd hij van harte welkom geheten namens de beroepingscommissie, de kerkenraad en de werkgemeenschap van predikanten. Aansluitend was er koffie voor de aanwezige gasten en gemeenteleden.

terug naar overzicht
Een nieuwe dominee voor de Protestantse Gemeente te Kollum.Een nieuwe dominee voor de Protestantse Gemeente te Kollum.Meer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie