Opkikkerdag in Fantasystijl voor Jurre (5) uit Lioessens · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Opkikkerdag in Fantasystijl voor Jurre (5) uit Lioessens

zondag 10 augustus 2014

Even vergeten dat je ziek bent en genieten van een dag vol ontspanning en plezier. Jurre en de rest van zijn familie uit Lioessens stond zaterdag 9 augustus een Opkikkerdag in Fantasystijl te wachten! Tijdens deze speciale dag op landgoed Blikkenburg in Zeist werden ruim zeventig gezinnen meegenomen in het avontuur van Professor Kleur en Arie Safari, waarna ze terecht kwamen in de wereld van prinsessen, ridders, feeën, steampunkers, trollen en goblins. Zo’n dag is een welkome afleiding in het dagelijks bestaan vol met doorlopende ziekenhuisbezoeken, spanningen en onzekerheden.

De pedagogisch en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Jurre onder behandeling is, vonden dat hij én de rest van zijn gezin wel een ‘Opkikker’ konden gebruiken. Op basis van een leuk en persoonlijk gesprek met het gezin wist Stichting Opkikker precies wat hun interesses en hobby’s zijn. Aan de hand hiervan waren er bijzondere verrassingsactiviteiten binnen de Fantasywereld vastgesteld voor het hele gezin! Tijdens de show van Arie Safari hebben Jurre en zijn gezin gezien dat professor Kleur was verdwenen en met hem alle kleur uit de wereld. Om Professor Kleur en alle kleur terug te krijgen, hebben ze door de tijd gereisd naar verschillende werelden vol fantasie.

Ze hebben de volgende activiteiten beleefd: In de Steampunkwereld beesten zoeken in het bos, luisteren naar de verhalenverteller en kijken naar de technische wetenschapper, in de Middeleeuwen een professionele fotoshoot met uilen, leren zwaard vechten en boogschieten en kijken naar een heuse riddershow te voet en te paard en in de filmwereld schieten op Ewoks met StarWars figuren. Tot slot werd de dag feestelijk afgesloten met een kleurrijke barbecue. De dag viel in de smaak.

“Wij vonden de Fantasydag super leuk! Jurre vond Darth Vader super cool! Wij, Jurre’s zussen, vonden de waterballen erg leuk. We hebben een super leuke dag gehad. Bedankt!”

Voor meer informatie over Stichting Opkikker kunt u een kijkje nemen op www.opkikker.nl

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio