Een video maken? Volg deze vijf handige tips! · Foto('s): Pexels
  Pexels
RECLAME

Een video maken? Volg deze vijf handige tips!

woensdag 05 juli 2023

LEEUWARDEN – Iedereen vindt het leuk om video’s te maken. Je kunt bijvoorbeeld video’s maken als vlogger, ondernemer of gewoon hobbyist. Een video maken of een video laten maken kan een leuke en slimme manier zijn om een boodschap over te brengen. Het maken van video’s is echter vaak iets dat veel tijd en energie kost. Om je in ieder geval een stuk op weg te helpen, hebben we vijf handige tips verzameld die je kunt volgen voor het maken van een video!

Begin met een duidelijk doel voor ogen

 We raden je aan om van tevoren een duidelijk plan te bedenken voor je begint met filmen. Veel mensen beginnen zonder dat ze onderzoek gedaan hebben, gelijk te filmen en verwachten vervolgens dat er een topproduct uit komt rollen. Dit is meestal niet helemaal het geval. Als je van tevoren een duidelijk doel voor ogen hebt, gaat het filmen hoe dan ook een stuk makkelijker.

Zorg voor goede belichting en geluidskwaliteit

Waar je echt op moet letten tijdens het maken van een professionele video? Juist, goede belichting en beeldkwaliteit! Zorg ervoor dat je voldoende licht hebt, bij voorkeur natuurlijk licht, en vermijd donkere en schaduwrijke plekken. Ook is het belangrijk om te investeren in een goede microfoon. Als het geluid in je video niet professioneel klinkt of zelfs stoort of hapert, sla je de plank volledig mis.

Vertel een boeiend verhaal

Mensen houden van verhalen en kunnen zich beter met jouw video identificeren als er een verhaallijn aanwezig is. Denk daarom goed na over de boodschap die je wilt overbrengen aan je publiek en natuurlijk hoe je dit het beste kunt doen. Gebruik storytellingtechnieken om jouw kijkers van begin tot eind te boeien en betrokken te houden.

Houd rekening met de lengte van jouw video

Wat echt van belang is voor een goede video, is dat je weet hoe je de aandacht van je kijkers vast kunt houden. Denk daarom goed na over de lengte van jouw video. Korte video’s hebben over het algemeen een grotere impact en kunnen de aandacht beter vasthouden. Het komt vaak voor dat je door je enthousiasme een veel te lange video maakt waarin je eigenlijk veel te veel wilt vertellen. Houd de hoeveelheid informatie daarom beperkt om je kijker te prikkelen en nieuwsgierig te maken naar de rest!

Promoot jouw video voor maximale zichtbaarheid 

Een goede video maken is vaak al lastig genoeg, maar een video maken die ook nog eens bekeken wordt, is vaak nog lastiger. Promoot jouw video actief om maximale zichtbaarheid te bereiken. Om je wat op weg te helpen, hebben we de volgende tips voor je:

        Deel op sociale media: Het delen van je video op social media platforms is erg aan te raden. Maak pakkende berichten die de nieuwsgierigheid van jouw publiek prikkelen en voeg een link naar jouw video toe! 

        Optimalisatie voor zoekmachines: Gebruik relevante zoekwoorden en een duidelijke titel voor jouw video, zodat deze beter vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Voeg ook een beschrijving toe met relevante trefwoorden en tags. Zo vergroot je de kans dat mensen jouw video tegenkomen als ze zoeken naar content die lijkt op die van jou. 

        Werk samen met influencers: Identificeer influencers in jouw branche die jouw doelgroep aanspreken en benader ze voor een samenwerking. Vraag hen om jouw video te delen met hun volgers of om erover te praten in hun content. Dit kan helpen om jouw bereik te vergroten en nieuwe kijkers naar jouw video te trekken. 

        Plaats jouw video op relevante websites: Zoek naar websites en blogs die gerelateerd zijn aan het onderwerp van jouw video en benader ze met het verzoek om jouw video te plaatsen. Dit kan leiden tot extra exposure en verkeer naar jouw video.

Uitbesteden aan specialisten

Als je niet over de nodige tijd, kennis of middelen beschikt om jouw video zelf te maken of te promoten, overweeg dan om het uit te besteden aan specialisten. Er zijn professionals en agencies die gespecialiseerd zijn in videoproductie en online marketing. Zij kunnen je helpen bij elke stap van het proces, van het maken van een creatief concept tot het verspreiden van jouw video op relevante kanalen. Let er echter wel op dat je een specialist kiest om jouw video te laten maken. 

Samen met deze vijf tips, moet het ongetwijfeld goed komen om een goede video in elkaar te zetten. Onthoud dat oefening kunst baart, dus blijf experimenteren, leren en verbeteren. Veel succes en geniet van het proces!

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?