Eendenkorf voor gemeente Kollumerland c.a. · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Eendenkorf voor gemeente Kollumerland c.a.

vrijdag 09 maart 2018

De heer Douwe Steensma, inwoner van Kollum, heeft de gemeente Kollumerland c.a.  een eendenkorf geschonken. Een aangenaam verraste wethouder Jelle Boerema heeft de eendenkorf in ontvangst genomen en deze van een mooi plaatsje voorzien in de vijver bij het gemeentehuis.

Naar het oordeel van de heer Steensma was de huidige korf nodig aan vervanging toe.  ‘It moat der  gastfrijútsjen, ekfoarde bewenner fan de einekoer, de gemeenteein.  De earsteyndruk is de wichtichste’ en met een knipoog: ‘Boppedat kin de gemeente de sinten no brûkefoaroaresaken’.

Saillant detail :  de eendenkorf is gemaakt door de heer van der Valk, een inwoner van Dantumadiel. Het riet is afkomstig uit Dongeradiel.  Deeendenkorf wordt bij elkaar gehouden door sisal (Filipijns) dat is gebruikt om een pak stro, afkomstig uit de gemeente Ferwerderadiel, te binden.

Eendenkorf voor gemeente Kollumerland c.a. · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?