Emiel Stoffers gaat Buorkje foar begjinners · Foto('s): Omrop Fryslân
  Omrop Fryslân

Emiel Stoffers gaat Buorkje foar begjinners

donderdag 27 september 2018

Omrop Fryslân zendt vanaf woensdag 3 oktober een nieuw programma uit: Buorkje foar begjinners. In het programma gaat Emiel Stoffers, bekend als zanger van de Hûnekop, tien keer voor de eerste keer kennis met het boerenleven. Buorkje foar begjinners is vanaf aanstaande woensdag iedere woensdag te zien om 17.45 uur.

Het programma is een samenwerking met Provinsje Fryslân waarbij het doel is om de ‘mienskip’ en de boeren dichterbij elkaar te brengen. Gedeputeerde Johannes Kramer: “Om mij heen voel ik dat de afstand tussen boeren en omwonenden steeds groter wordt. Mensen spreken boeren aan op de gevolgen die landbouw heeft voor de omgeving. Daar hebben we zelf als consument ook een rol in, door andere soorten producten te kopen. Ik hoop dat dit programma bijdraagt aan meer begrip van beide kanten.”

Als zanger is Emiel bekend van de Hûnekop, maar als boer komt hij voor nieuwe uitdagingen te staan. “Ik ben opgegroeid in Kollumerzwaag en als klein jongetje liep ik daar wel rond op de boerderij van een vriend. Maar dit avontuur met Buorkje foar begjinners is natuurlijk heel iets anders. Vooral het moment bij de paardenfokker was bijzonder te noemen. Stond ik daar opeens het sperma van een hengst op te vangen, ja dat maakt wel indruk kan ik je vertellen.” Buorkje foar begjinners wordt gemaakt in samenwerking met de Provinsje Fryslân en is vanaf 3 oktober op woensdag om 17.45 uur te zien op televisie bij Omrop Fryslân. Meer informatie is te vinden op Omropfryslan.nl/buorkje.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio