Excursies naar de bijenstal in de Kruidhof

Woensdag 22-05-2019
BUITENPOST - Op woensdagmorgen 22 mei gingen de kinderen van groep 3 van de Prins Bernhardschool uit Kollum op excursie naar de Kruidhof naar de bijenstal

De leerlingen hebben op school gewerkt aan het thema “Bijen”. Als afsluiting van dit thema ging de leerlingen naar het bijenvolk in de Kruidhof de leerlingen werden ontvangen door de imker eerst werd er een groepsfoto gemaakt daar na kregen ze uitleg over het bijenvolk. Imkers vertellen graag over hun hobby. Deze nam de groep mee voor een korte presentatie (mooie plaatjes van bijen en leuke info over bijvoorbeeld het verschil tussen bijen en wespen).

Ook legde de imker uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en daarmee voor ons voedsel. Ook mochten ze proeven van de honing uit Kollum. Na de uitleg over het bijenvolk ging men naar de bijenstal met natuurlijk een echte imker kap op. Zo is het bijvoorbeeld prachtig om de koningin te ontdekken. En wat het verschil is tussen de moer (koningin), darren (mannetjes) en werksters (vrouwelijke bijen). Voor de leerlingen was het een leerzame middag.

Na deze les was er gelegenheid om lekker te spelen in de educatieve speeltuin met veel zand en water. 13 Juli aanstaande doet de Kruidhof mee aan de Landelijke Open Imkerijdag.

terug naar overzicht
Excursies naar de bijenstal in de KruidhofExcursies naar de bijenstal in de KruidhofMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie