Extra sneltrein, Dokkumer taal en dorpshuis Reitsum · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Extra sneltrein, Dokkumer taal en dorpshuis Reitsum

zaterdag 16 mei 2020

DE WESTEREEN – In de Weekend Nieuwsshow meerdere corona gerelateerde onderwerpen, maar ook ander nieuws uit de regio. Wethouder Boerema (gemeente NE-F) sprak over de digitale ontmoetingen met ondernemers via Ear foar jo. Tineke de Koe MDT-traject ‘Zoek het uit’ gaf een toelichting op de Maatschappelijke Diensttijd en besprak o.a. de aanpassingen voor het traject in verband met de corona. Ondernemer van de week Erna van Sinderen van Erna van Sinderen Lifestyle Gym vertelde over haar sportschool. Zij vind het spijtig dat ze nog voorlopig nog niet open mogen, maar door in de buitenlucht te sporten kan het werk in kleine groepjes doorgaan. Er komt vanaf 13 december een extra stop van de sneltrein in Feanwâlden. Wethouder Kees Wielstra gaf aan hier zeer blij mee te zijn. En dat zonder tijdsverlies. ‘Dit komt doordat de spoorlijn deels enkelspoor is en treinen soms toch op elkaar moeten wachten’ aldus de wethouder. 

Zondagochtend zendt RTV NOF weer uit de Ferbiningstsjerke van De Westereen een kerkdienst uit. Presentator Bouke Koning vertelde over de dienst die wordt voorgegaan door ds. Otter  en de muzikale medewerking komt van organist Ivo van Hijum en de band Lost and Found uit Emmeloord. Om het gesproken Dokkumers te behouden is door Ut Genoatschap foar ut gebrúk fan ut Dokkumers de website www.dokkumers.nl gelanceerd. Het genootschap maakt zich al langere tijd zorgen over het verdwijnen van het stadsfries, een dialect van het Fries, en dan met name over het Dokkumer stads. Zo vertelde Warner B. Banga. Songfestivalliefhebber Sake Boskma keek met ons terug op het nu online gehouden festival. Jeangu Macrooy eindigde met zijn inzending Grow teleurstellend dertiende, al was IJsland wel de terechte winnaar; zo vond Sake. RTV NOF verslaggeefster Lisa Taekema maakte een opname met regiomanager Thea Dijkstra Talma Hûs in Feanwâlden over het heropenen van het verpleeghuis voor bezoek.

Sinds begin deze week mogen de kappers weer open. We belden met thuiskapster Baukje die vertelde over het weer oppakken van haar werk. Durk Durksz projectmanager van Fjildlab sprak vol enthousiasme over de start met inzaaien van gerst en het poten van aardappelen voor twee projecten van deze organisatie. Ook de lagere school kon deze week weer starten. Jacco de Graaf van groep 8 van De Frissel van Feanwâlden vond het fijn om weer naar school te kunnen. In Reitsum staat de lagere school CBS De Flieterpen te koop. Oane Sierksma van het dorphuis sprak over de plannen om het huidige dorpshuis te vestigen in dit gebouw. De column van de week was van Willem Druijff en ging over bewegingsproblemen.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling tussen 11:00 uur – 14:00 uur op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio