Fantastische seizoensopening Damclub Dokkum · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Fantastische seizoensopening Damclub Dokkum

zondag 06 oktober 2019

Afgelopen zaterdag startte de landelijke clubcompetitie dammen voor clubtientallen weer. Dokkum heeft zich afgelopen seizoen wederom weten te handhaven in de eerste klasse A. Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Witte van Moort 2 uit Westerhaar op het programma. Witte van Moort 2 is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse en mag gerekend worden tot de topteams in de eerste klasse A. Damclub Dokkum steeg boven zichzelf uit en won met 11-9.

Dokkum kreeg de eerste 2 punten in de schoot geworpen, omdat Witte van Moort vanwege ziekte met slechts 9 spelers opkwam. Minze Osinga hoefde daarom niet in actie te komen. Bouwe Ringnalda speelde een gelijkaardige wedstrijd. Remise was een terechte uitslag. Piet Pieters had onvoldoende antwoord op de aanval van zijn tegenstander en kwam in het eindspel net te kort om nog remise te kunnen spelen. Jetze Hoogterp speelde een sterke partij. De partij bleef steeds in evenwicht, waardoor remise een terechte uitslag was. Willem Nuveld wist met mooi positiespel een schijf te winnen. Daarna werd het voordeel met secuur eindspel omgezet in winst.

Linze Houwink bewees maar weer eens over enorme rekenkracht te beschikken. Hij schoof zijn sterke tegenstander helemaal vast. Met nog een flink aantal schijven op het bord, kon zijn tegenstander niks anders dan opgeven. Sjoerd Bloem moest zoeken naar remise. Toen zijn tegenstander een combinatie over het hoofd zag, was Sjoerd er als de kippen bij om zijn welverdiende punt veilig te stellen.

Dirk Sinnema speelde een goede aanvallende partij. Echter in het middenspel zag hij een verborgen slagzet over het hoofd en leed schijfverlies. Hij vocht zich terug in de partij, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Dirk Albert Zijlstra speelde een gelijkwaardige partij. Zijn tegenstander kreeg geen vat op het spel. Zo kwamen kwamen beide spelers remise overeen. Na meer dan 4 uren dammen wist ook Binne Brouwer remise te spelen en hiermee het winnende 11de punt veilig te stellen.

Damclub Dokkum komt met deze overwinning geweldig uit de startblokken.

Detailuitslagen:

 

Witte van Moort 2              – Damclub Dokkum           9-11

Alex Noppers                       – Willem Nuveld                   0-2

Eddie Hilberink                   – Sjoerd Bloem                     1-1

Theo Leone                         – Jetze Hoogterp                  1-1

Niek Kloppenburg              – Linze Houwink                  0-2

Mitchel Meninga                 – Dirk Albert Zijlstra             1-1

Jeffrey Steen                         – Bouwe Ringnalda                1-1

Jan Schippers                     – Dirk Sinnema                    2-0

Johan van Dijk                    – Binnen Brouwer               1-1

Gerwin Mollink                    – Piet Pieters                        2-0

niet opgekomen                  – Minze Osinga                    0-2

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?