Finalisten Meest Markante Horecaondernemer Fryslân bekend

Maandag 11-06-2018
DOKKUM - Drie horecaondernemers zijn genomineerd voor de finale van de regionale verkiezing Meest Markante Horecaondernemer Fryslân 2018/2019.

De drie finalisten zijn: Siep de Vries van Hotel Restaurant De Stripe in Wijnjewoude, Ido Pranger en Sander Wijnstra van De Artisante in Dokkum en Erik Houter van Gestrand in Oost-Vlieland. Op 15 oktober 2018 wordt tijdens het Markant Gala bij Landgoed Lauswolt bekend gemaakt wie zich de komende tijd de Meest Markante Horecaondernemer van Fryslân mag noemen.

De afgelopen weken zijn 11 horecaondernemers bezocht. De beoordelingscommissie, die bestaat uit Cor de Jong, Maaike Veldhuis, Piter Wilkens, René Kempen en Thom de Boer, hebben de deelnemers beoordeeld op onder meer originaliteit en vernieuwing. Op basis daarvan kozen zij de drie finalisten die op 15 oktober a.s. in de regionale finale staan.

Jury en finale
In september zullen de finalisten worden bezocht door de jury die bestaat uit 4 leden: Maarten Wessels, Geert Bosman (winnaar van de Meest Markant Verkiezing Fryslân 2016), Zander Lamme en Tom Valk. Op basis van deze bezoeken en een publieke stemming wordt 15 oktober a.s. tijdens het Markant Gala bij Landgoed Lauswolt de winnaar bekend gemaakt.

Toelichting Meest Markante Horecaondernemer
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseert elke twee jaar de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer. Deze prijs wordt toegekend aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Ondernemers die weten wat er speelt, inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen en succesvol zijn. Op deze manier stimuleert KHN innovatie onder horecaondernemers. De Meest Markant-verkiezing begint bij regionale verkiezingen in veertien regio’s. Uit de veertien winnaars wordt in het najaar van 2019, tijdens een landelijk event, de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen. Voor meer informatie zie www.meestmarkant.nl.

terug naar overzicht
Artisante Dokkum finalist Meest Markante Horecaondernemer
© Foto's: in-dokkum.nl


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie