Flamingo’s als koploper de zaal in · Foto('s):

Flamingo’s als koploper de zaal in

zondag 11 oktober 2015

Zaterdag 10 oktober was het dan zover, de laatste veldwedstrijd van 2015. Onder een strakblauwe hemel en een lekker zonnetje werd er op ‘Sportpark de Swadde’ gespeeld om de felbegeerde punten. Flamingo’s trad aan tegen ‘middenmotor’ Spannum. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden en beide ploegen hadden er zin in.

Na de goede overwinning van het tweede, was het nu de taak voor het vlaggenschip om het fijne gevoel vast te houden. Winst was op voorhand zeker mogelijk, aangezien Flamingo’s (dat al jaren het geweldige Bouwbedrijf Tamminga als hoofdsponsor heeft) nog ongeslagen is in deze competitie. Na het eerste fluitsignaal werd er fanatiek jacht gemaakt op de eerste doelpunten. Na een paar minuten ging de bal door de korf, iets wat daarna gelukkig nog wel vaker gebeurde. Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg de bovenliggende partij was: 8-2.

De bezoekers uit Spannum weigerden echter om het al op te geven en kwamen, nog voor de rust, terug tot 8-5. Na de thee kwam Spannum zelfs terug tot een verschil van twee goals (10-8), maar toen vond Flamingo’s de scherpte om aan alle aanwezige spanning een eind te maken. Door een tussensprint (18-8) werd de zege veilig gesteld. Eindstand: 20-11. Door deze overwinning gaat Flamingo’s als koploper de zaal in, met 11 punten uit 6 wedstrijden.

Zaterdag 7 november begint de zaalcompetitie; een week eerder (31 oktober) wordt er geoefend tegen MN&W. Hopelijk weet Flamingo’s ook in de zaal weer veelvuldig de binnenkant van het gele plastic te vinden, maar dat zal vast en zeker lukken!

© Verslag: Johanan Prins

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00