Foarút mei de handel streeft naar wereldrecord · Foto('s): Margaretha Damstra
  Margaretha Damstra
RECLAME

Foarút mei de handel streeft naar wereldrecord

vrijdag 01 juli 2016

De organisatie van het evenement Foarút oer de as mei de Handel wil op zaterdag 1 oktober a.s. een nieuw wereldrecord vestigen. De initiatiefnemers organiseren op de Centrale As tussen Sumar en Feanwâlden een lint met bedrijvenpromotie, stands en activiteiten. De handelsroute moet 9 kilometer lang worden en wereldwijd een primeur zijn.

“Nergens anders ter wereld vindt er een vergelijkbaar evenement op de autosnelweg plaats, dat is uniek. We willen de eerste zijn!” aldus voorzitters Bauke Schaafsma en Willem Kooistra. “Er is een aanvraag gedaan bij het Guinness Book of Records. Het zou geweldig zijn dat Noordoost Fryslân in het recordboek komt. Het is een mooie manier om onze regio op de kaart te zetten.”

Sinds maart is de organisatie druk bezig om bedrijven en inwoners uit de omgeving enthousiast te maken. “We zijn tevreden over het aantal aanmeldingen tot nu toe, dik 250 organisaties en bedrijven. De helft van de route is daarmee reeds gevuld. Nu de andere helft nog!”. Naast bedrijven kunnen (muziek)verenigingen en particulieren zich voor het evenement aanmelden. Er zijn verschillende podia en er is ruimte voor een braderie en kinderrommelmarkt. De organisatie is nog op zoek naar oude of alternatieve vervoersmiddelen om de bezoekers van en naar de parkeerterreinen langs de Centrale As te vervoeren.

Belangstellenden kunnen zich tot en met augustus via de website www.foarutmeidehandel.frl gratis aanmelden. De organisatie houdt alle deelnemers en publiek middels een wekelijkse video-update op vrijdag op de hoogte van de vorderingen. De journaals zijn te zien bij de lokale omroepen RTV NOF en RTV Kanaal 30 en ook online terug te kijken.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio