Fotocadeau laat oog vallen op voormalig gemeentehuis Kollumerland · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Fotocadeau laat oog vallen op voormalig gemeentehuis Kollumerland

dinsdag 07 juli 2020

KOLLUM- De Canvas Company (Fotocadeau) uit Kollum heeft interesse om het voormalige gemeentehuis van Kollumerland aan te kopen, dat blijkt uit stukken die de gemeente Noardeast-Fryslân dinsdag abusievelijk openbaar maakte. Vanwege de nieuwe fusiegemeente en de centrale huisvestingsplannen staat het pand in Kollum te koop. 

Samen met het bedrijf uit Kollum wordt op dit moment bekeken of de invulling die de koper voor ogen heeft wel uitvoerbaar is. Of het gebouw in een keer verkocht zal worden of dat er delen van het pand vrij blijven is nog niet bekend. In oktober van dit jaar moet er meer duidelijk zijn over de invulling van het voormalige gemeentehuis van Kollumerland, waar nu nog een deel van de ambtenaren van Noardeast-Fryslân werkt en de raadsvergaderingen worden gehouden.

Fotocadeau heeft zich begin maart dit jaar gemeld bij de gemeente als belangstellende, zo blijkt uit de ingekomen stukken van de gemeente. De stukken werden woensdag weer offline gehaald door de gemeente omdat er een embargo tot donderdagmiddag 12.00 op lag. Het betreft een groot pand met meer dan 3500 m2 kantoor ruimte inclusief de naastgelegen villa Westenstein. Op dit moment staan er bij Fotocadeau 127 mensen op de loonlijst (waarvan 81 uit Noardeast-Fryslân, waarvan er weer 54 uit Kollum komen). Naast Kollum heeft het bedrijf ook Buitenpost als nieuwe lokatie als optie, daar zou nieuwbouw langs het spoor tot de mogelijkheden behoren.

Het bedrijf groeit op de bestaande lokatie aan de Jumaweg uit haar jasje en is daarom op zoek naar een locatie waar ze onbeperkt en over langere termijn door kunnen groeien. Eerder heeft Dorpsbelang Kollum een enquete over de toekomstige invulling van het bepalende gebouw in het dorp al stilgezet, toen duidelijk werd dat er zich een koper bij de gemeente had gemeld.

 

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?