Geel Wit op wilskracht langs MKV ?29

zondag 07 oktober 2012

Geel Wit heeft zich prima hersteld van de slechte wedstrijd tegen Oerterp. MKV ’29, een van de koplopers in de derde klasse A, werd zondag met 4-1 verslagen.  De overwinning was verdiend, de inzet van de thuisploeg was voorbeeldig. Er stond een straffe wind in de lengte van het veld en Geel Wit had die de eerste helft in de rug. Het was eenrichtingsverkeer op het doel van de Leeuwarders, al was de eerste reële kans voor de bezoekers: uit een voorzet van Douwe Posthuma schoot Danny Geurtsen over na 19 minuten spelen.

Meteen daarna een kans aan de andere kant voor Lars Brouwer. Keeper Hans Brattinga redde, maar liep daarbij een blessure op en moest zich laten vervangen door Younes Jarir. Na ruim een half uur spelen was Jordi Metz dicht bij de openingstreffer, zijn afstandsschot spatte uiteen op de lat. Nadat Lars Brouwer zijn inzet nog zag gekeerd door de doelman was het na 39 minuten dan toch raak. Siard Bonthuis zette voor op Danny Metz die de bal van dichtbij kon intikken. Vlak voor rust demonstreerde Jordi Metz nogmaals zijn traptechniek, maar Younes Jarir redde met een zweefduik even fraai.

Na rust leken de rollen omgedraaid en had MKV de wind in de zeilen. Danny Geurtsen kopte net naast en ook Said Loukili liet een prachtige kans onbenut. Het doelpunt viel even later aan de andere kant. Uit een vrije schop van Jordi Metz kopte Siard Bonthuis raak: 2-0. Dezelfde speler was vijf minuten later weer succesvol met het hoofd. Uit een corner kwam de bal via Paul van der Wal en Danny Metz bij Bonthuis terecht, die bij de tweede paal inkopte. Ook MKV kreeg kansen. Koen Manson presteerde het van dichtbij de bal over te schieten en Theodoor Molenaar moest een bal van de lijn redden. Vlak voor tijd scoorde MKV dan toch, maar het was een Geelwitter die doelpuntte. Weer was Siard Bonthuis de schutter, maar nu schoot hij in eigen doel.

Meteen daarna werd de marge weer op drie gebracht. Lars Brouwer werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, de penalty werd benut door Paul van der Wal: 4-1. De laatste noemenswaardige actie kwam op naam van Douwe Posthuma, die met een hard schot de lat trof.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Maurits Metz (Lukas Mollema, 49), Kevin Kiewiet, Theodoor Molenaar;  Jordi Metz, Frank Beijaard, Paul van der Wal, Bente Bonthuis, Siard Bonthuis; Danny Metz, Lars Brouwer.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?