Geflatteerd verlies SC Veenwouden tegen Kollum: 1-4 · Foto('s):

Geflatteerd verlies SC Veenwouden tegen Kollum: 1-4

maandag 06 oktober 2014

De derby tegen Kollum is voor Veenwouden uitgelopen op een zeer teleurstellend resultaat. Qua voetbal was de thuisclub de betere en het kreeg ook de betere kansen maar in de afwerking wilde het niet vlotten. Kollum profiteerde optimaal van de geboden mogelijkheden en ging daardoor geflatteerd met de punten er vandoor. Al in de eerste tien minuten had SCV tweemaal moeten scoren. Stefan Jan Sijtsma kwam oog in oog met doelman Johan Vonk na een mooie aanval, maar de doelman wist tot tweemaal toe redding te brengen. Wytze Veenstra kopte hierna van dichtbij de bal over uit een voorzet van Erik de Vries en een vrije trap van Albert Jan van Zwol verdween net over de lat.

Kollum had nog helemaal niets laten zien maar het kwam uit de eerste de beste mogelijkheid na twintig minuten wel aan de leiding. Een verre uittrap van doelman Vonk werd door Andries Hoekstra verkeerd geraakt met het hoofd waarna Joop Pijnacker een vrij veld voor zich kreeg en de lepe spits strafte dit foutje onmiddellijk af. Twee minuten later kreeg de thuisclub een prima mogelijkheid via Rinse Procee die vrij voor de keeper kwam maar de kans ging verloren omdat Rinse de bal breed legde in plaats van zelf te schieten. Ook Erik de Vries kreeg een prima mogelijkheid maar de kopbal ging over het doel.

Joop Pijacker was net voor en na de rust dicht bij zijn tweede treffer maar beide mogelijkheden werden onbenut gelaten. De thuisclub ging ook na rust op zoek naar de gelijkmaker en het had pech dat de kopbal van Wytze Veenstra op de voet van de doelman belandde, terwijl even later Stefan Jan Sijtsma naast kopte. Veenwouden bleef dreiging houden maar doelman Vonk was een te grote sta in de weg. Een kwartier voor tijd werd het 0-2 toen een zwakke uittrap van doelman Reitsma werd opgepikt door Kollum en het was opnieuw Pijnacker die fraai afrondde. Twee minuten kwam SCV terug in de wedstrijd toen Wytze Veenstra succes had met een droge knal. De thuisclub startte een verwoed slotoffensief maar de gelijkmaker wilde er niet in.

Wigle Westerlaan zag zijn inzet tot corner verwerkt door de doelman, Wytze Veenstra kopte naast en Wigle Westerlaan zag zijn schot voorlangs gaan. In blessuretijd profiteerde Kollum optimaal van de geboden ruimte en was het Marinus Hoekstra die met twee treffers voor een zeer geflatteerde 1-4 eindstand zorgde, de thuisclub met een enorme kater achterlatend.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00