Gert Anne van der Bos winnaar 161ste PC Franeker

Woensdag 30-07-2014
FRANEKER - Kaatser Gert-Anne van der Bos afkomstig uit Holwerd heeft met zijn maten Jacob Wassenaar en Daniël Iseger de 161ste PC in Franeker gewonnen, 5-0 – 6-6. De hele woensdag streden de beste mannelijke kaatsers uit onze provincie, in zestien teams van elk drie man om de eer. Voor de halve finale moest Taeke Triemstra opgeven vanwege de schouderblessure waar hij al weken mee kampt. Hij werd vervangen door Jacob Wassenaar. Daniël Iseger werd uitgeroepen tot koning. 

In een eenzijdige finale, versloeg het hoofdklassepartuur van der Bos het trio Jelte Pieter Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Sjoerd de Jong. Voor Van der Bos (tegenwoordig wonend in Leeuwarden) was het dan ook groot feest op het Sjukelân, dat gold bepaald niet voor het partuur van Johan van der Meulen (oorspronkelijk uit Broeksterwâld). Al in de eerste omloop werden zij van de lijst getikt door Haye Jan Nicolay, René Anema en Jan Schurer. Ook Sip Jan Bos uit Anjum kwam niet verder dan de eerste omloop met zijn maten. Jan Dirk de Groot (Buitenpost) en Rudolf Soepboer (Holwerd) konden ook geen potten breken.

De gehele dag werd er door Radio Eenhoorn live verslag gedaan van deze belangrijkste kaatswedstrijd van Fryslân. Dit verslag werd integraal uitgezonden door streekomroep RTV NOF en de andere omroepen aangesloten bij het Regionaal Mediacentrum Noord en Oost Friesland. 

terug naar overzicht
Gert Anne van der Bos winnaar 161ste PC FranekerGert Anne van der Bos (r) winnaar 161ste PC Franeker
© Foto's: KNKB Media


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie