Goed spelend Zeerobben wint verdiend van matig SC Veenwouden · Foto('s):

Goed spelend Zeerobben wint verdiend van matig SC Veenwouden

zondag 15 maart 2015

SC Veenwouden leed zaterdag 14 maart haar eerste competitie-nederlaag in 2015 door met 4-1 te verliezen van een goed spelend Zeerobben. Dat zich hiermee opwerpt tot een serieuze titelkandidaat, want het staat nu nog slechts één punt achter op de beide koplopers Blauw Wit en Zwaluwen.

SC Veenwouden had het de gehele wedstrijd moeilijk tegen de meest doeltreffende voorhoede van deze tweede klasse. Al na vijf minuten keek het al tegen een achterstand aan toen de SCV defensie  zich verkeek op een dieptepass van Allard Sym Sprenger en David van der Pol op de rand van buitenspel alleen door mocht gaan en vrij voor de keeper geen fout maakte. Na tien minuten deed SCV iets terug maar de knal van Rinse Procee spatte uiteen op de vuisten van doelman Theo Nota.

De thuisclub kreeg hierna een aantal goede mogelijkheden maar doelman Coenraad van der Mark wist redding te brengen bij schoten van Frank ten Hoeve en Dylan Drent terwijl een pegel van Patrick Amels op de paal uiteenspatte. Zes minuten voor de rust kwam SCV tegen de verhouding in op gelijke hoogte toen Wytze Veenstra een voorzet van Rinse Procee inkopte. De verdediging wist de bal niet weg te werken, waarna Dirk Jan Heidstra profiteerde door de gelijkmaker aan te tekenen.

De gasten waren hierna dicht bij een voorsprong maar de pegel van Jordy Weykamp spatte uiteen op de lat. Zeerobben deed hierna hetzelfde, Dylan Drent zag zijn vrije trap via de lat overgaan. SCV begon niet scherp genoeg aan de tweede helft want al in de eerste minuut profiteerde Frank ten Hoeve van aarzelend ingrijpen in de defensie.

Een kwartier na rust vergrootte Zeerobben haar voorsprong toenPatrick Amels ongehinderd raak mocht koppen uit een corner van Dylan Drent. Stefan Jan Sijtsma had de spanning terug kunnen brengen toen hij alleen voor de keeper verscheen maar zijn poging werd door doelman Theo Nota gestuit met de voet.

De thuisclub liet daarna nog goede mogelijkheden liggen via David van der Pol en Patrick Amels maar in de tweeëntachtigste minuut werd het alsnog 4-1 toen Frank ten Hoeve succes had met een van richting veranderd schot waardoor de uitblinkende doelman Coenraad van der Mark kansloos was. SC Veenwouden was deze middag niet opgewassen tegen Zeerobben en op de overwinning valt dan ook niets af te dingen.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00