Harkema-Opeinde treft Kootstertille in vorm · Foto('s): 

Harkema-Opeinde treft Kootstertille in vorm

vrijdag 18 oktober 2019

Het is morgenmiddag weer derby-tijd op De Bosk! Voor de derde keer in goed tweeëneenhalf jaar tijd krijgt Harkema-Opeinde het vlaggenschip van de sportclub Kootstertille op bezoek. Derbygevoelens zullen er zonder meer zijn bij de thuisploeg, maar meer nog is het voor Harkema een wedstrijd waarin drie punten gepakt kunnen worden. Na twee opeenvolgende nederlagen wil “De Heide” de weg omhoog inslaan, weg uit de onderste regionen. Tot nog toe had Harkema in elke wedstrijd die het speelde minstens evenveel kansen als de tegenpartij. Toch leverde dit maar drie punten op. Het grote probleem is dat de kansen dit jaar maar mondjesmaat worden verzilverd. Het is veelzeggend dat verdediger Albert Veenstra met twee doelpunten topscorer is. Tijd voor de schutters om op te staan!

Bij Kootstertille is de schutter al wel opgestaan. Jouke Waaksma is met zeven doelpunten topscorer van 4B. Met deze doelpunten heeft Waaksma een groot aandeel in de uitstekende reeks waar de Tilsters mee bezig zijn. Na een onnodige nederlaag in de openingsronde, werden de afgelopen drie duels stuk voor stuk gewonnen. Met name de 1-2 zege op ODV maakte indruk. Een prima start dus voor Kootstertille, dat de opwaartse lijn waarin het al een jaar vijf zit door lijkt te zetten. Deze lijn werd mede ingezet door Jan van Dijk, al zal hij hopen dat deze curve morgenmiddag even gaat stagneren. Vier jaar lang was Van Dijk de man aan het roer bij de Tilsters. Vandaag de dag – zoals bekend – bij Harkema Opeinde. Een speciale wedstrijd dus voor hem, maar waarschijnlijk voor veel mensen op en rondom het veld zaterdagmiddag. De onderlinge verhoudingen tussen Harkema-Opeinde en Kootstertille zijn al jarenlang prima en men gunt elkaar het beste. Maar morgen even niet!

Scheidsrechter is de heer R. Wijnstra uit Drachten. Balsponsor is Sjoerd de Graaf Technisch Installatiebureau te Harkema. Wie rond 16.30 uur nog geen zin heeft om naar huis te gaan, is in de kantine van Harkema-Opeinde van harte welkom. Zanger Peter zal daar zijn uitgebreide repertoire ten gehore brengen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact