Harkemase Boys MO17-1 vergeet te winnen tegen ST Hapert · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Harkemase Boys MO17-1 vergeet te winnen tegen ST Hapert

zondag 24 februari 2019

De meiden van Harkemase Boys MO17-1 mochten vandaag voor het eerst na de winterstop weer aantreden in de Landelijke Competitie. Een verzette wedstrijd omdat tegenstander ST Hapert/EFC de week ervoor wegens omstandigheden geen elftal op de been kon krijgen. Als dank hiervoor werd er door de sympathieke leiding van de Noord-Brabanders getrakteerd op vlaai.

Om stipt 12:15 uur gaf de prima fluitende scheidsrechter Jan Melle Schippers het startsein voor de wedstrijd die na afloop de boeken in zou gaan als de wedstrijden van de gemiste kansen aan de kant van Harkemase Boys. Maar liefst 4 keer stonden de lat en paal in de weg voor de meiden uit Harkema. Harkemase Boys begon voortvarend en probeerde Hapert terug te dringen op eigen helft. Dat lukte prima en zo nu en dan probeerde Hapert onder de druk uit te komen echter dat leidde niet tot noemenswaardige situaties. De meiden van Hapert stonden verdedigend goed en wisten Harkemase Boys telkens van het scoren af te houden.

Toen na 20 minuten eerst de paal werd geraakt door een prachtig schot van Anniek van der Heide werd daarna in de rebound de bal door Anouk de Groot op de lat geschoten en uit de rebound hiervan deed Nicole van der Kooi dit nog maar een keer over. 10 minuten later in de 25ste minuut kwam Nicole van der Kooi op links door in het strafschopgebied en vuurde de bal keihard af richting doel echter de bal spatte uiteen op de kruising. Wederom een teleurstelling voor het team dat in die fase zeker 2 keer op voorsprong had moeten komen. Hapert concentreerde zich op de verdediging maar kwam in de laatste minuut van de 1ste helft,na slordig balverlies op het middenveld, in balbezit en probeerde via een snelle counter te scoren echter keepster Fardau Wielinga en Rachel Geertsma stonden paraat en detecteerden het enigste wapenfeit van de Noord-Brabanders.

De tweede helft draaide Harkemase Boys Hapert de duimschroeven aan en drong het steeds verder de verdediging in. Vele aanvallen strandden in het net van de verdediging en keepster van Hapert. Toen eerst Anniek van der Heide alleen op de keeper af kwam en miste was het 5 minuten voor einde spits Anouk de Groot die de verlossende 1-0 had moeten maken. Na een prachtige voorzet over rechts vergat ze te scoren door voor open doel de bal over het doel heen te koppen. Na dit laatste wapenfeit kwam het eindsignaal van deze wedstrijd en was ST Hapert dolblij met het behaalde punt en droop Harkemase Boys teleurgesteld het veld af.

Trainer Jos Miedema: “Erg jammer en teleurgesteld dat we vandaag niet de volle buit konden binnenhalen. Hapert deed tot de rust nog mee maar had daarna voetballend niets meer te vertellen. Complimenten voor Hapert die verdedigend vandaag alle zeilen moesten bijzetten maar desondanks de vele kansen van ons toch overeind bleven. Helaas zat daarnaast ook nog eens het houtwerk ons diverse malen dwars maar goed de meiden hebben wel keihard gewerkt en alles uit de kast gehaald om de volle buit binnen te halen en dat is dit keer niet gelukt. Jammer want we hebben onszelf echt tekort gedaan door niet de 3 punten in Harkema te houden”.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00