Harkemase Boys MO17-1 verliest nipt van Rijnsburgse Boys MO17-1 · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Harkemase Boys MO17-1 verliest nipt van Rijnsburgse Boys MO17-1

maandag 10 december 2018

Op deze druilerige middag met gevoelsmatig een windkracht 7 over het veld begonnen de MO17-1 meiden van Harkemase Boys en Rijnsburgse Boys aan hun 2de en laatste nacompetitiewedstrijd. Waar de gasten vorige week met een 7-0 overwinning op De Meern als grote winnaar van het veld stapten was het deze week beduidend moeilijker om de winst naar zich toe te trekken.

Harkemase Boys toonde geen enkel ontzag voor de tegenstander en gingen ook vandaag weer vol gas. De meiden uit Rijnsburg, die ook deelnemen aan de Europa League, werden echter wel in de 6de minuut onnodig in het zadel geholpen na een inschattingsfout van keepster Fardau Wielinga die net te laat uit haar doel kwam en de spits van Rijnsburgse Boys de 0-1 simpel binnen kon tikken. Harkemase Boys was even van slag maar ging gaandeweg de 1ste helft beter voetballen en creëerden enkele kansen voor het doel van Rijnsburgse Boys. In de 25ste minuut mocht Mellanie Elzinga aanleggen voor een vrije trap op 20 meter en schoot de bal rakelings net naast.

Rechtsbuiten Jantine Schievink was regelmatig een plaag voor de achterhoede van de gasten maar helaas voor Harkemase Boys werden haar voorzetten niet benut doordat er vaak een voet van de tegenstander tussen zat. Rijnsburgse Boys daarentegen hadden met een aantal goede schoten op doel ook enkele mogelijkheden echter al deze ballen waren voor de goed keepende Fardau Wielinga geen enkel probleem. De combinaties van Rijnsburgse Boys sneuvelden vaak door goed optreden van de defensie onder leiding van de prima spelende Lianne Storm die haar achterhoede steeds op de juiste plaats rugdekking gaf. In verband met blessures speelde Harkemase Boys met een gelegenheids achterhoede waar middenveldster Rachel Geertsma op de rechtsbackpositie en de multifunctionele Nicole van der Kooi weer centraal achterin kwamen te spelen en zeker hun mannetje stonden. Na 40 minuten floot de overigens prima leidende scheidsrechter Huisjes uit Tolbert voor het rustsignaal en was de ruststand van 0-1 een feit.

De 2de helft was een mooie tweestrijd tussen beide teams waarbij de thuisclub op jacht ging naar de gelijkmaker en de bezoekers probeerden de wedstrijd te beslissen. Echter tot het laatste moment bleef het een spannende strijd die allebei de kanten op kon gaan. Rijnsburgse Boys kwam een paar keer keepster Fardau Wielinga tegen die alle inzetten onschadelijk maakte en aan de andere kant Harkemase Boys die in de 55ste minuut zeker de gelijkmaker hadden moeten maken. Na 3 tegenstanders te hebben omzeild gaf Jantine Schievink de bal voor die door 2 speelsters werden gemist maar uiteindelijk toch terecht kwam bij Mellanie Elzinga die vervolgens de bal verkeerd raakte en miste op 3 meter van de doellijn. Hierna moesten Mellanie Elzinga en Roelyne Hietkamp met enkelblessures het veld verlaten. De grootste kans in de 2de helft op de gelijkmaker kwam op naam van Jantine Schievink. Met nog 10 minuten op de klok gaf de doorgeschoven Nicole van der Kooi een prima steekpass en kwam Jantine oog in oog te staan met de keepster van Rijnsburgse Boys. In plaats van de bal in de hoek te plaatsen schoot ze helaas voor Harkemase Boys het leer in de handen van de keepster. Rijnsburgse Boys hanteerde in de laatste minuten veelal nog de counter maar de achterhoede van Harkemase Boys gaf niks meer weg en was heer en meester in deze situaties. Uiteindelijk gaf scheidsrechter Huisjes het eindsignaal en werd de eindstand van 0-1 vastgesteld.

Trainer Jos Miedema van Harkemase Boys over de wedstrijd: “Als ik kijk hoe de meiden zich weer hebben laten zien ben ik gewoon tevreden over het vertoonde spel en teamspirit die de ploeg uitstraalt. Een half jaar bij elkaar en nu al dit laten zien tegen allemaal gerenommeerde teams die al jaren met elkaar spelen, petje af. Vandaag tegen een prima spelend Rijnsburgse Boys hebben we echt goede fases in de wedstrijd gehad en was een gelijkspel zeker haalbaar geweest. Dat dat niet gebeurde heeft misschien ook te maken dat we de nodige ervaring missen in bepaalde wedstrijdsituaties en teveel kansen nodig hebben om te scoren maar dat is een kwestie van tijd”. Harkemase Boys gaat nu overwinteren in de zaal en voorbereiden op het vervolg van de competitie.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00