“Het gebit is de spiegel van alles wat je doet” · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
RECLAME

“Het gebit is de spiegel van alles wat je doet”

vrijdag 23 november 2018

Tandartspraktijk Ubbink & Partners is een lieve tandarts! De praktijk nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform.

De tandartspraktijk in Dokkum voldoet aan alle gestelde voorwaarden, onder meer op het gebied van persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee dragen tandarts Marius Kuisys en zijn collega’s bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts! Kuisys en het team van mondzorgspecialisten werken in de praktijk in Dokkum aan betrokken, persoonlijke en prettige mondzorg, in alle facetten. Binnen de praktijk staat één motto duidelijk voorop: de patiënt staat centraal, altijd.

“Wederzijds vertrouwen en een persoonlijke benadering van jong en oud zijn cruciaal binnen het succes van de praktijk”, zegt Kuisys over de mondzorgspecialist, die gevestigd is op het terrein van Medisch Centrum Sionsberg. “We hebben een moderne, mooie en kindvriendelijke praktijk ontwikkeld, waarin specifiek aandacht wordt geboden aan angstpatiënten en kinderen. En dat gebeurt in een huiselijke, herkenbare sfeer en omgeving.” De angst voor de tandarts ontstaat vooral doordat patiënten vrezen geen controle te hebben over de behandeling, weet de tandarts. “Het gebit is een spiegel van alles wat je doet. Bij elk persoon kijk je naar wie je voor je hebt, wat de wens is en welke kant we opgaan. Daar maken we tijd voor en daar némen we tijd voor, elke keer weer.”

Niet alleen voorafgaand aan een tandartsbezoek, ook in de stoel is de patiënt baas over de behandeling. “Als tandarts leggen we de controle in handen van de patiënt. We hebben een stopknop ontwikkeld, speciaal voor kinderen en angstpatiënten. Met één druk op de knop laat je de tandarts de behandeling even stoppen.” De ruime ervaring met en persoonlijke behandeling van angstpatiënten, maakt dat Tandartspraktijk Ubbink & Partners veel mensen toch weer de stap naar de tandarts helpt te zetten. Het resultaat van een goed luisterend oor en een transparante en persoonlijke werkwijze. “We winnen het vertrouwen van patiënten en bouwen deze band steeds verder op.” En daar kun je volgens Kuisys niet vroeg genoeg mee beginnen.

“We moedigen ouders aan kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de tandarts. Zo ervaren zij dat de tandarts helemaal niet eng is en kunnen we vroeg beginnen met preventie. Dat is één van de belangrijkste aspecten in onze praktijk.” “Onze preventie-assistenten laten kinderen op een leuke manier kennis maken met het verzorgen van hun gebit, verzorgen poetsles en geven ouders voedingsadvies en tips. Alles om het gebit van kinderen zo gezond en sterk mogelijk te maken en te houden. Want daar hebben zij hun hele leven plezier van.” Naast de uitgebreide persoonlijke aandacht, kiest de praktijk voor innovatie. “We werken met de meest moderne apparatuur om een bezoek aan de tandarts zo prettig en pijnloos mogelijk te maken.”

Over het keurmerk
De Lieve Tandarts Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio