VV Holwerd komt goed uit de winterstop · Foto('s):

VV Holwerd komt goed uit de winterstop

zaterdag 13 februari 2016

VV Holwerd komt goed uit de winterstop na een drietal oefenwedstrijden tegen drie elftallen uit de 4e klasse, maar wel drie nuttige naar wat achteraf is gebleken. Holwerd trad deze zaterdag aan tegen Foarut uit Menaldum. Foarut stond voor aanvang van deze wedstrijd vijfde met 20 punten en Holwerd stond vierde met 22 punten. Voor de winnaar van deze wedstrijd was het aanhaken bij de top en de verliezer zakte naar de subtop.

De eerste helft had Holwerd het betere spel, van beide kanten waren er wat speldenprikjes waar verder niets uit kwam. Net voor rust, na een hakbal van Kars Vrieswijk werd Marco van Dijk op avontuur gestuurd. Hij omspeelde de verdediging van Foarut. Kars Vrieswijk was goed meegelopen en tikte helemaal vrij de bal achter de goalie van Foarut. Op slag van rust had Foarut nog een penalty moeten krijgen na een handsbal van een Holwerder uit een scrimmage voor het doel. Maar de scheidsrechter wimpelde dit af. Tot aan de thee bleef het 0-1 in het voordeel van Holwerd. Na de rust had Holwerd weer het betere van het spel. Ze kregen uit mooie aanvallen verschillende kansen maar een doelpunt bleef uit voor de Holwerders.

Na een twintig minuten spelen na rust kreeg Holwerd een corner deze werd voor het doel geslingerd door Rene Elzinga, Tsjitse de Haan knikte deze corner loeihard tegen de touwen en zette de stand op 0-2. Foarut speelde na deze goal de dood of de gladiolen. En gooide alles op de aanval. Foarut trof in deze periode ook nog de paal. Na ruim een halfuur zette Melvin Dol wederom met een hakbal Marco van Dijk vrij voor de keeper van Foarut. Deze keer wist Marco van Dijk er wel raad mee en zette de 0-3 op het scorebord. Foarut wass na deze goal geknakt en kwam er niet meer uit. Holwerd kreeg in het laatste kwartier nog meer kansen om de score op te voeren maar verzuimde dit.

Met deze drie punten in de pocket stijgt Holwerd weer naar de derde plaats in de 5e klasse B. Volgende week, als koning winter maar niet om de hoek komt kijken, staat de derby tegen Blija gepland. Dit zal weer een mooie pot voetbal worden. Blija is ook goed uit de winterslaap gekomen met de nieuwe trainer Sloterdijk. Blija won met 3-2 op eigen veld van Wardy. Nu maar afwachten dat het Sloterdijk effect ook tegen Holwerd nog merkbaar zal zijn.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00