Huis van de Maand: Folgster Loane 72 Drachtstercompagnie · Foto('s): Flexibele Makelaar
  Flexibele Makelaar
RECLAME

Huis van de Maand: Folgster Loane 72 Drachtstercompagnie

dinsdag 01 juni 2021

 

 

Drachtstercompagnie, Folgerster Loane 72 € 275.000 kosten koper

Bent u op zoek naar een historische, landelijk gelegen locatie, maar toch op zeer korte afstand van alle voorzieningen van Drachten? Dan past de Folgster Loane 72 te Drachtstercompagnie perfect in uw straatje! Deze sfeervolle, karakteristieke vrijstaande woning heeft zowel aan de voor- als aan de achterzijde een vrij uitzicht over de weilanden én is gelegen op maar liefst 553 m² eigen grond. U kunt volop genieten van de natuur en de privacy om u heen! Vanuit de woonkamer kunt u genieten van het weidse uitzicht, maar ook vanuit de achtertuin kunt u dagdromen door het al het groen. Een ruime achtertuin; dat is een understatement. De achtertuin is maar liefst ca. 60 meter diep en grenzend aan de weilanden.

In 2018 is er een prachtige, luxe vrijstaande schuur met betonvloer, zolder en een keurige overkapping gerealiseerd. De woning is gebouwd in 1957 en draagt het karakteristieke uiterlijk met prachtige gevel- en glas-inlood-elementen nog steeds met zich mee. De woning is samen met de Folgerster Loane 70, 74 en 76 als karakteristieke eenheid opgenomen als gemeentemonument. Renoveren met subsidie behoort dus tot de mogelijkheden! De woning is in de afgelopen jaren keurig onderhouden en vrijwel geheel gerenoveerd en gemoderniseerd. Ook is er in de woning muurisolatie, dak/plafondisolatie en vloerisolatie aanwezig en is de woning vrijwel geheel voorzien van dubbele beglazing en vernieuwde kozijnen. De woning wordt centraal verwarmd middels een Remeha c.v.-combiketel uit 2014. Tevens is het elektrisch vrijwel geheel vernieuwd.

Begane grond: Hal/entree met meterkast; halfopen keuken; open, ruime woonkamer met woonkeuken; bijkeuken met witgoedaansluiting; toiletruimte met wandcloset; vernieuwde badkamer met wastafel, wastafelmeubel en inloopdouche. Eerste verdieping: Overloop; met ruime bergruimte achter overloopkast; sfeervolle ouderslaapkamer met vaste kastenwand en een 2e slaapkamer. Tweede etage: Via vlizotrap te bereiken bergzolder. Over de historie van de woning: Gelegen in het buurtschap Luchtenveld aan de Folgerster Loane is deze kerk (Jezus Leeft) met pastorie, begraafplaats en 2 woningen gelegen. Al sinds 1928 een absoluut bijzonder geheel. Helaas is het eerste kerkje met rieten kap ooit afgebrand in 1932. Het nieuwe kerkje werd echter gebouwd met pannendak. Achter het kerkje ligt een kleine begraafplaats met een oud stenen baarhuisje. Naast de kerk staat de pastorie (Huize Vrede). De woningen ernaast werden bewoond door de familie en hebben meerdere bestemmingen gekend.

Over het dorp en de omgeving: Drachtstercompagnie; hier is het écht sfeervol wonen met haar actieve verenigingsleven, natuur en de authentieke dorpskern. Dichtbij Drachten; dat ook zeer zeker, maar dan wel nabij alle voorzieningen. Aan het einde van de straat zit u namelijk al in Drachten. Drachten is de op 2 na grootste plaats qua inwonersaantallen van Friesland. Drachten is de plaats waar u alle voorzieningen zoals vele soorten scholen, meerdere uitgebreide winkelcentra met vele horeca en een uitgebreide keuze van sportclubs vindt.

Ook een filmpje pakken bij de bioscoop of een voorstelling bijwonen in een schouwburg is allemaal mogelijk in Drachten. Bent u toe aan de volgende stap in de woningmarkt? Neem dan nu contact met ons op voor een bezichtiging! Klik hier voor meer informatie over de woning.

 

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?