IJspret voor de schoolkinderen uit de regio · Foto('s): 

IJspret voor de schoolkinderen uit de regio

dinsdag 06 januari 2009

Door het ontbreken van voldoende sterk natuurijs was het dinsdag na jaren weer genieten geblazen voor veel basisschoolkinderen. Op de diverse ijsbanen in de regio werd door veel basisscholen weer het traditionele schoolschaatsen gehouden. Onder ideale weersomstandigheden schaatsten de kinderen onder een heerlijke winterzonnetje hun rondjes op de baan. Ook woensdag zullen op diverse plaatsen nog schoolwedstrijden worden gehouden.


Prins Bernhardschool Kollum
Dinsdagochtend was de baan van de ijsclub Concordia in Kollum voor alle leerlingen van de Prins Bernhardschool uit Kollum. Ruim 160 kinderen bonden hun ijzers onder om hun schaatskunsten te kunnen vertonen. De kinderen kregen een “Elfsteden” stempelkaart, na elk rondje kregen ze een stempel op de speciale stempelpost. Het werd een zeer geslaagde ochtend, waarbij de kinderen hebben genoten!


Prof. Casimirschool Kollum
In de middag was de ijsbaan in Kollum voor de kinderen van de Prof. Casimirschool , eveneens uit Kollum, gereserveerd. Hier werd voor de groepen 3 t/m 8 heuse wedstrijden uitgeschreven. Met ruim voldoende warme chocolademelk en koek werd het voor de kinderen een waar feest. Tot slot werden de winaars van de wedstrijden gehuldigd met een bronzen, zilveren en natuurlijk een gouden medaille.


Drie scholen samen in Oudwoude
Ook in Oudwoude werd de schaatsbaan door ruim 300 kinderen goed bezocht.  In een stralend zonnetje werd door de leerlingen van de Van Heemstraschool en De Tarissing, beide uit Oudwoude en  De Bining uit Triemen gezamenlijk geschaatst. Hier werd op de ijsbaan een korte baanwedstrijd gehouden en een heuse marathon.  Ook hier werd een alternatieve Elfstedentocht gehouden waarbij de kinderen over een stempelkaart beschikten. De nieuwe ijsbaan tussen Oudwoude en Westergeest bleek een prachtige locatie te zijn voor de jeugd, welke dan ook volop genoot.


Julianaschool kollum
Woensdagmorgen om 09.30 uur gingen  groep 3 tot 8 van de Julianaschool naar de ijsbaan van ijclub Concordia te Kollum om een alternatieve elfsteden tocht te schaatsen. Er deden zo 160 kinderen aan mee. De kinderen kregen een stempelkaart om bij de stempelposten af te stempelen. Vannacht was er een laagje sneeuw gevallen het personeel van de ijsbaan had vanmorgen om 09.30 uur de baan weer sneeuw vrij. Eerste keer was 18 januari 2001 tweede keer was 12 december 2002 en dit was de derde keer op 07-2009.


IBS school De Westereen
De IBS school van De Westereen had woensdagmorgen in plaats van gymnastiek hadden ze vanmorgen vrijschaatsen op de ijsbaan “De Wieken”die naast de school ligt.  De baan was ook sneeuw vrij gemaakt zodat er naar hartenlust kon worden geschaatst.


Voor de foto’s kunt u hieronder uw keuze maken;


Foto’s Prins Bernhardschool Kollum


Foto’s Prof. Casimirschool Kollum


Foto’s gezamelijk schoolschaatsen Oudwoude


Foto’s Julianaschool Kollum


IBS School De Westereen


© Foto’s: Helena Bosma / Sake Beerstra / Jan Beets

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
IJspret voor de schoolkinderen uit de regio · Foto('s): 
IJspret voor de schoolkinderen uit de regio · Foto('s): 
IJspret voor de schoolkinderen uit de regio · Foto('s): 
IJspret voor de schoolkinderen uit de regio · Foto('s): 
IJspret voor de schoolkinderen uit de regio · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio