Ik bén natuur, uitbreiding Campus en gaswinning in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Dries Kalsbeek
  Dries Kalsbeek

Ik bén natuur, uitbreiding Campus en gaswinning in Weekend Nieuwsshow

zondag 28 mei 2023

DE WESTEREEN – De bewustwordingscampagne ‘Ik bén natuur’, onder leiding van gids Jan Tiede Bouma was een van de onderwerpen tijdens de Weekend Nieuwsshow van 27 mei 2023. “De natoer hat safolle moais en jout ús in ferskaat oan kadootsjes”, vertelde Bouma in de studio van RTV NOF. De uitzending gepresenteerd door Dries Kalsbeek en Ben de Jager, ging daarnaast over de (hoognodige) uitbreiding van de Campus in Kollum. Wethouder Jouke Douwe de Vries van Noardeast-Fryslân gaf daar enige duiding aan. 

Anita van der Weide, van Zwemcentrum Spetter in Burdaard legde uit waarom zij begonnen is met een petitie. “Wij willen graag het zwemcentrum in het MFA van Burdaard open houden, aan de ondertekenaars te zien is het een regiobreed gedragen gevoel.” Naast het zwemcentrum werd er ook vooruit gekeken naar Pinkstermaandag, rayonhoofd Bote Sape Schoorstra van de Fietselfstedentocht kijkt met goede moed naar de doorkomst in Dokkum. Nieuw daarbij is, dat motoren vanaf dit jaar ook in het centrum van Dokkum stempelen, in plaats van op industrieterrein Betterwird. “Dat is foar sawol de fytsers as motorriders wol sa moai, de sfear yn ‘e stêd is altyd prachtich”, aldus Schoorstra. Daarnaast lijkt het weer nu eindelijk mee te zitten, nadat de fietsers vorig jaar onderweg wel konden ‘verzuipen’.

Ook het Pinksterfeest in Veenklooster werd besproken met Marten van der Meulen, een begrip in de regio. Met Sjak Papma werd gesproken over een kaartspel om de vitale Waddenkust door mensen zelf te laten beleven. “Ôfdwale yn ús gebiet is skitterend, dêr is Noardeast-Fryslân ek tige geskikt foar.”

Tot slot legde Shania Lanen uit waarom zij bezig zijn met een veldonderzoek naar de sociale boerderijwinkel in Kootstertille. Ook kwam Romke Hekstra nog even aan de telefoon, om te vertellen over zijn ‘vrij bizarre’ week. De miljoenste Renault Traffic die verkocht was, was voor Hekstra. Daarom mocht hij samen met een delegatie een bezoek brengen aan de Renaultfabriek in Frankrijk. “De fabryk stiet op in terrein fan 50 hektare, dat is hast net foar te stellen.”

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio