Invicta ongeslagen de zaal in · Foto('s): Sake Beerstra

Invicta ongeslagen de zaal in

zondag 11 oktober 2015

Zaterdag 10 oktober stond voor Invicta 1 de laatste veldwedstrijd op het programma tegen DWA/ARGO 1. Invicta kon nu laten zien dat ze de eerste plaats waard zijn door te winnen van DWA/ARGO, die vrij uit konden gaan spelen.In de aanval werd er begonnen met Jarich, Arjan, Marijke en Danielle. In de verdediging startten Ruurd, Uulco, Marieke en Gerdien.

Na een paar minuten kwam DWA op voorsprong door een kansje bij de korf. Jarich had hier namens Invicta een snel antwoord op en maakte 1-1. Tot aan de 7-7 ging de score gelijk op. Wel was het DWA die het initiatief nam en vaak als eerste scoorde. Met goals van Marieke, Marijke, Ruurd en Arjan kon Invicta steeds op gelijke hoogte komen. Uiteindelijk was het DWA die het eerste gat kon slaan en voor rust de stand op 7-10 zette.

Voor het eerst deze competitie keek de Pruttelpot formatie in de rust tegen een achterstand aan. Er moest meer uitgestraald worden en het was taak om goede kansen te zoeken en aanvallen goed uit te spelen. In de tweede helft begon Invicta scherper en wisten ze dat ze dichterbij moesten komen. Arjan en Ruurd zorgden voor de eerste twee doelpunten na rust waardoor de stand op 9-10 kwam. Daarna scoorde ook DWA weer mee. Het was een wedstrijd dat gelijk op ging.

Invicta heeft helaas op één moment voor gestaan, bij 13-12 door een doorloopbal van Jarich. DWA had hier wederom een antwoord op en maakte 13-13, dit was tevens de uitslag.Met het gelijke spel gaat Invicta ongeslagen de zaal in. Het was een goed veldseizoen waar Invicta trots op mag zijn. Ook in de zaal zal er weer volop strijdt geleverd worden om bovenaan mee te draaien.

© Verslag: Danielle Boersma

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00