Jaaragenda 2020 Noord-Friese Winkeltjesroute · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Jaaragenda 2020 Noord-Friese Winkeltjesroute

dinsdag 14 januari 2020

De jaaragenda van de Noord-Friese Winkeltjesroute is bekend. In 2020 is het elke laatste zaterdag van de maand Winkeltjesroute. Dit houdt in dat alle winkeltjes en ateliers die deelnemen aan de plattelandsroute op die zaterdagen gezamenlijk geopend zijn van 10 uur tot 17 uur. Op die dag gelden er speciale winkeltjesroute-acties en is er extra veel te beleven. De eerste winkeltjesroute vindt plaats op zaterdag 25 januari. Bovendien zijn alle deelnemers elke week op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Alle openingstijden staan vermeld op de site www.noordfriesewinkeltjesroute.nl

De Noord-Friese Winkeltjesroute is een samenwerkingsverband tussen dertien winkeliers en atelierhouders op het platteland van de gemeente Noard-East Fryslân. Het aanbod in de winkels en ateliers varieert van tweedehandsgoed, servies, mode, bloemen, kaarsen, glasmozaïek en glaskunst tot ambachtelijk linnengoed, woonaccessoires en landelijke cadeau-artikelen. Bij de ateliers kan men de kunstenaar aan het werk zien en workshops volgen in kaarsen maken, zeefdrukken, mozaïeken en bloemschikken. Vanaf eind april is de kerk in Lichtaard vast onderdeel van de winkeltjesroute. Hier wordt elke maand werk geëxposeerd van lokale kunstenaars.

De winkels en ateliers die verbonden zijn aan de route, bevinden zich in de volgende plaatsen:
Hiaure: Sneupzolder De Terp
Holwerd: Wagenborg Plaza
Wierum: Glasschitteringen
Oosternijkerk: Atelier Nunique
Morra: Sathe 1772
Reitsum: Bij De Pastorie
Ferwert: Kadowinkel Ter Stêd en Outdoor Mozaïek Gallery
Hallum: Bonte Blikvanger
Burdaard: Kaarsenmakerij JoHpie, Bloemen Doorn Roosje en By Tooske Thus
Blije: Atelier Kleine-Lijn

De winkeltjesroute strekt zich uit over een gebied van ongeveer 60 km en leent zich bijzonder goed voor een uitje met vriendinnen, collega’s of familie, al dan niet op de fiets of e-bike. Onderweg is het genieten van de kleine en bijzondere (terp-)dorpjes en vergezichten die het platteland typeren. Op de route kan men op verschillende adresjes pauzeren voor een kopje koffie of lunch. Let op: buiten het seizoen zijn sommige lunchadressen gesloten en in december geen winkeltjesroute.

Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl Vergeet niet de stempelkaart af te drukken. Bij elke winkel/atelier ontvangt u een stempel en bij een volle stempelkaart ontvangt u een leuke attentie.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact