Kerststol Eddy de Jong De Echte Bakker bekroond met 4 sterren

Zaterdag 21-12-2019
DE WESTEREEN - De kerststollencompetitie van het Echte Bakkersgilde is weer begonnen en Eddy de Jong, De Echte Bakker scoort meteen een prachtig resultaat. In de voorronde werd zijn inzending als ‘zeer goed’ beoordeeld en kreeg de bijbehorende vier sterren.

De keuring
Alle Echte Bakkers van Nederland kunnen hun kerststollen insturen en deelnemen aan de competitie. De keuringen worden uitgevoerd door Nico Bloem, baktechnisch adviseur van meelleverancier Dossche Mills-Meneba en Kris Huijsman, baktechnisch adviseur van meelleverancier Koopmans. Zij beoordelen alle inzendingen op tien onderdelen zoals kleur, volume, structuur en natuurlijk smaak. Ze constateerden dat de smaak van de spijs, de verdeling van de krenten en rozijnen en de kleur van de korst erg mooi zijn en dat de stol van Eddy de Jong, een topproduct is dat deze vier sterren meer dan verdient.

Details perfect

Nu het eind van het jaar nadert begint het te zinderen in de bakkerij. De seizoensspecialiteiten zoals kerstkransen, kersttulband en ook de kerststollen mogen weer gemaakt worden. Omdat deze producten niet dagelijks gebakken worden moeten de bakkers de slag weer even te pakken krijgen. Willem de Jong “Dat is precies de reden waarom we meedoen aan de competitie van het Gilde. Daarbij sturen we een product in, dat wordt gekeurd door deskundige keurmeesters die vooral kijken of het proces goed gelopen is. Als er verbeterpunten zijn ontvangen we daarover een advies en dan sturen we nog een keer een kerststol in. We scoren nu al 4 sterren dus met de kwaliteit zit het zeker goed. Ik ben er heel blij mee.”

Zelf proeven
Hoe leuk het ook is om een goede beoordeling te ontvangen, uiteindelijk gaat het er toch om wat de klanten ervan vinden. Eddy de Jong nodigt daarom iedereen uit om deze bekroonde kerststol in de winkel te komen proeven. Daarnaast kunnen de bekroonde kerstbroden ook online besteld worden op www.echtebakkereddydejong.nl

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie