KF De Wâlden 2 kampioen na ongelofelijk scenario

Maandag 12-02-2018
OENTSJERK - Nadat vorig seizoen het vlaggenschip van De Wâlden promoveerde naar de overgangsklasse, heeft in de zaalcompetitie De Wâlden 2 hetzelfde kunstje geflikt. Omdat alle drie (!) de achtervolgers (Drachten, Hoogkerk en De Hoeve – in de laatste minuut thuis tegen Heerenveen) onderuit gingen, kon de ploeg van Gerard de Haan de titel zaterdagavond al vieren.

Zelf was het in eigen huis met 23-22 te sterk voor het al gedegradeerde Ritola 2: Froukje van der Meer maakte vanaf de zijlijn in de laatste minuut de winnende treffer. Zo viel uiteindelijk alles de goede kant op en kon de champagne een week eerder dan verwacht al ontkurkt worden.

“We zijn vanaf het begin van het seizoen altijd positief naar elkaar toe geweest én gebleven”, zag vaste waarde Hedman Tjibbe Lei als een van de grote krachten. “We werken hard vóór elkaar. We zijn een team zonder echte uitschieters, elke wedstrijd was iemand anders belangrijk. Bovendien kon de rest van het team dan heel goed in functie spelen voor diegene. Dat is onze grootste kracht.”

Nadat het halverwege de competitie even wat minder ging met nederlagen tegen CSL en Drachten, bleef De Wâlden 2 positief en herpakte het zich: in het tweede deel van het seizoen werden alle duels gewonnen. Lei: “Het viel een paar keer gelukkig onze kant op, tegen Heerenveen en Ritola bijvoorbeeld. Maar dat dwing je zelf ook af. We zijn zelf blijven winnen en de concurrentie verspeelde onderling punten aan elkaar. Dan ben je de terechte kampioen.”

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie