Kollumerzwaag naar de finale van het Slimste Dorp van Friesland · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

Kollumerzwaag naar de finale van het Slimste Dorp van Friesland

zondag 17 februari 2019

In een gezellig Verenigingsgebouw “De Bazuin” heeft het team van Kollumerzwaag zich zaterdagavond 16 februari geplaatst voor de finale van het Slimste Dorp van Friesland op 5 april in Ureterp. Ze versloegen de tegenstanders Reitsum, Raard, Triemen, Harkema en Surhuizum over acht quizrondes. Raard werd derde met 50 punten, Reitsum tweede met 51,5 punten en Kollumerzwaag 62,5 punten.

Vierde werd Surhuizum  met 48,5 punten, vijfde werd Triemen met 45 punten en Harkema eindigde als laatste met 38 punten. De quiz werd gespeeld in 8 rondes op kundige wijze geleid door Wietse van der Veen. Bij iedere vraag zag men de deelnemers vol vuur en op zachte toon met elkaar overleggen waarna een antwoord werd opgeschreven. Na iedere ronde werden de antwoorden door de jury verzameld. Na de eerste 4 ronden werd de tussenstand bekend gemaakt. Kollumerzwaag stond toen bovenaan en heeft die toppositie niet meer losgelaten.

Meteen na afloop van de quiz werden alle teams door het Plaatselijk Belang Triemen bedankt voor hun deelname en ontvingen een kleine attentie. Voor de nummer 1 tot met 3 waren er kleine prijzen. De sfeer bleef ook na afloop van de quiz erg gezellig en bleef men nog uren napraten. Kollumerzwaag zal het op 5 april in Ureterp opnemen tegen de andere winnaars van de regiofinales van het Slimste Dorp van Friesland. Het team van Kollumerzwaag, de Hynstestrûpers, bestond uit Siebren de Boer, Harm Weistra, Mark de Boer, Bokke Dijkstra en Jan Peter Strietman.

Vrijdag 15 februari kwalificeerde Ureterp zich als eerste finalist, en daar is nu dus Kollumerzwaag bijgekomen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00