Koos eet al 65 jaar een speciale delicatesse: yoghurt, vlees en ranja in de mix

zo. 22 juni · 09:48 · Ben de Jager

DAMWALD – Vlees met daarover yoghurt en ranja. Het is niet de eerste combinatie waar menigeen aan zal denken, wanneer er aardappelen, vlees en groente op tafel staan. “Ik doch dit al 65 jier sa en fyn it noch altyd hearlik”, vertelt de 73-jarige Koos Scherjon.

RTV NOF | Demi Hoekstra

Gehaktbal, draadjesvlees of een worstje

Scherjon eet al sinds hij zich kan herinneren het vlees, gecombineerd met yoghurt en ranja. De smaak ranja maakt niet zoveel uit. “Mar ik doch it mei in gehaktbal, triedzjefleis, as in woarstje. Mar net mei in karbonade.” Hoe Scherjon ooit begonnen is met deze lekkernij, weet hij zelf ook eigenlijk niet. “Ik wit eins net better mear, dit is gewoan sa groeid.”

Tekst loopt door onder de video

‘De kombinaasje makket it hearlik’

De Damwâldster eet eigenlijk zijn hele leven lang al de speciale delicatesse. “Ik doch it ek net wer oars, dit smakket my bêst en ik genietsje der fan”, vult Scherjon aan. “De smaak is gewoan de kombinaasje fan alles, dat makket it echt lekker. Ik kin dreech omskriuwe hoe’t it smakket, ranja, fleis en yoghurt.”

Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
0511-441202 of nieuws@rtvnof.nl.

RTV NOF | Demi Hoekstra