UPDATE: “Ondanks stroom blijft roostervrije dag” · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

UPDATE: “Ondanks stroom blijft roostervrije dag”

vrijdag 27 januari 2023

DOKKUM – Het Dockinga College aan de Woudweg in Dokkum zit a.s. maandag niet zonder stroom, zoals eerder werd gemeld. De brief waarin stroomleverancier Liander dit meldde, blijkt een fout in het klantensysteem te zijn. Dit blijkt na navraag van RTV NOF. De schooldirectie had donderdag j.l. besloten om van maandag 30 januari een roostervrije dag te maken, omdat Liander geen garantie kon geven of de school die dag op het stroomnet kon blijven. Die roostervrije dag blijft staan. 

Navraag levert op dat Liander een fout in hun klantensysteem heeft gemaakt, waardoor de school onterecht een brief over de werkzaamheden heeft ontvangen. “Wij betreuren dit ten zeerste en hebben onze excuses aan de school aangeboden”, vertelt een woordvoerder van de NUTS-leverancier vrijdagmiddag. “Er worden weliswaar werkzaamheden uitgevoerd aan het lokale stroomnet, maar de school komt hierdoor niet zonder stroom te zitten. De werkzaamheden zijn aan het laagspanningsnet, waar de school is aangesloten op het middenspanningsnet.”

Ook OSG Piter Jelles houdt schoolgebouw gesloten

Naast het Dockinga College, kondigde Piter Jelles vrijdagmiddag aan dat zij het pand maandag a.s. ook sluiten. “De leerlingen krijgen online onderwijs. Zowel leerlingen als medewerkers werken deze dag vanuit huis via de online Teams-omgeving. De school vindt het waardevol dat de lessen voor de leerlingen op deze manier door kunnen gaan en online plaatsvinden”, zo valt er in hun toelichting te lezen.

Roostervrije dag Dockinga blijft

Hilbrand Visser, de directeur van het Dockinga College, liet vrijdagavond weten dat zij de situatie als schooldirectie eveneens een ongelukkige samenloop van omstandigheden vinden. “Wy binne de ôfrûne wike ek wol wat fan it kastje nei de muorre stjoerd. It hat hiel wat fuotten yn ‘e ierde om alles yn goeie banen te leiden en dêr sette wy alles foar yn. De roasterfrije dei bliuwt stean, want ús 1100 learlingen en harren âlders hawwe ek fan alles regelje moatten.”

Afsluitend geeft Visser aan, “Dizze situaasje haw ik yn myn únderwiisperioade noch nea meimakke.”

Auteur: Ben de Jager | RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
UPDATE: “Ondanks stroom blijft roostervrije dag” · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio