Libertas blijft koploper na de klassieker tegen Drachtster Boys

Zaterdag 15-02-2020
DE WESTEREEN - Toen de kruitdampen na een enerverend gevecht waren opgetrokken, stond op het scorebord een eindstand van 1-1. Daarmee deed Libertas, op basis van met name de eerste helft, zich tekort. Het was louter aan keepster Ieteke de Haan-Posthumus te danken dat Drachtster Boys VR2 ongeschonden de rust haalde. In de tweede helft stelde de Drachtster enigszins orde op zaken en was er meer evenwicht tussen de beide rivalen.

De feiten vooraf. Libertas moest het stellen zonder Marissa Elzinga (gebroken enkel) en Marije Miedema (op weg terug van een blessure). Bij Drachtster Boys ontbrak Bernou Hijlkema (gescheurde enkelbanden) en Julia Hummel. Het verschil op de ranglijst was vier punten in het voordeel van Libertas, die een wedstrijd minder had gespeeld. Dus was dit de laatste kans van Drachtster Boys om de competitie nog enigszins spannend te maken. Maar met deze intentie was het team van Cees Werkhoven en Jan Jaap Beute niet naar De Westereen gekomen. Toen in de slotfase coach Romke Wielstra van Libertas zijn speelster instrueerde om geen risico’s meer te nemen, vond Drachtster Boys dit ook welletjes.

In de eerste helft dus een superieur Libertas die zichzelf te kort deed om niet de score open te breken. In de tweede helft was de eerste de beste kans van Drachtster Boys raak. Atty Eelke wist bij de tweede paal Esra van der Heide te vinden die keepster Romy Elsenga kansloos liet. Even dreigde een doemscenario voor Libertas. Maar een wonderschone 1-2 combinatie tussen Silke van der Wal en Sam Bosma werd door laatstgenoemde gepromoveerd tot een dik verdiende gelijkmaker. Maandagavond om 21.30 speelt Libertas de lastige uitwedstrijd in de eigen Sikkemahal tegen buur Broekster Boys VR1. Bij winst is de marge met Drachtster Boys – met nog vier wedstrijden op het programma – weer zeven punten. Dus alle zeilen zullen weer bijgezet moeten worden. De wedstrijdsponsor was Dantuma Advies (omgevingsrecht) uit Driezum.terug naar overzicht
Libertas blijft koploper na de klassieker tegen Drachtster Boys
© Foto's: Meint de Vries

Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | RTV Metalcafé
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie