Modeontwerpers Spijkers en Spijkers in ?It Lytse Slot? Veenklooster · Foto('s): 

Modeontwerpers Spijkers en Spijkers in ?It Lytse Slot? Veenklooster

maandag 11 maart 2013

Baaien hemden en onderbroeken aan de wand, naast haute couture uit de eenentwintigste eeuw. Couture van Fong Leng, Spijkers & Spijkers, flanellen hemden en onderbroeken uit voorgaande decennia, naast elkaar getoond in “It Lytse Slot” in Veenklooster. Een spectaculaire tentoonstelling waar, in plaats van schilderijen, de kleding aan de muur hangt.

Dit jaar is een zeer bijzondere tentoonstelling samengesteld in het Lytse Slot in Veenklooster met bijzondere catwalkstukken van modeontwerpers Spijkers en Spijkers als hoogtepunt. Ook de eigen collectie krijgt dit jaar speciale aandacht; de baaien “flanellen” hemden, onderbroeken, oude kledij en alles wat hieraan verwant is. Daarnaast wordt een collectie couture tentoongesteld waaronder enkele stukken van Fong Leng die in de jaren ’70 een beroemde modeontwerpster was.

It Lytse Slot in Veenklooster biedt u een uitgebreide verzameling oude kledij uit de zeventiende, achttiende, negentiende en twintigste eeuw. Grietje van der Zwaag-Pilot heeft jarenlang verzameld. Ze maakt ook haar eigen kleding allemaal zelf, een jurk in de winkel kopen heeft ze nooit gedaan. It Lytse Slot staat vol met uiteenlopende collecties van onder andere oude kleding uit alle rang en stand, collecties van het koningshuis, schilderijen van de Friese kunstenaar Klaas Koopmans, een oranje verzameling aardewerk, wandkleden en nog veel meer.

Spijkers & Spijkers is een jonge lijn couture die veelbelovend is. Zij staat voor de zussen Truus en Riet Spijkers die beide kledingontwerper zijn en intussen internationale bekendheid hebben binnen de modewereld. De zussen gaven aan het prachtig te vinden mee te werken aan deze tentoonstelling, die oud baaien en nieuwe stoffen samenbrengt zonder waardeoordeel.

De opening van deze tentoonstelling is op vrijdag 22 maart a.s. De tentoonstelling is iedere middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur, behalve op de zondag. Het diamanten echtpaar Van der Zwaag ontvangt u dit seizoen graag in “It Lytse Slot” om u van alles te vertellen over haar levenslange verzameling en wetenswaardigheden daarin. Telefoon 0511-445214.

© Eigen foto’s

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Modeontwerpers Spijkers en Spijkers in ?It Lytse Slot? Veenklooster · Foto('s): 
Modeontwerpers Spijkers en Spijkers in ?It Lytse Slot? Veenklooster · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio