Motie voor tijdelijke PFAS-regeling Noardeast-Fryslân

Vrijdag 08-11-2019
KOLLUM - Zeven partijen in de gemeente Noardeast-Fryslân hebben donderdag een motie ingediend om een tijdelijke PFAS-regeling mogelijk te maken. De partijen willen dat het college zo snel mogelijk het vervoer van grond en zand weer mogelijk maakt met een schone-grond-verklaring.

De motie is ingediend door FNP, CDA, VVD, S!N, Gemeentebelangen, PvdA en ChristenUnie. De regeling moet gelden tot de bodemkwaliteitskaarten klaar zijn voor de gemeente. Volgens de partijen leveren de PFAS en de PFOA-regelingen veel moeilijkheden op voor bouwbedrijven en grondbedrijven. Zij vinden dat de gemeente niet achterover moet leunen en de kwestie moet doorschuiven naar de provincie of Den Haag.

“Us boubedriuwen en ús grûnfersetters, stadichoan sakje se fuort yn it ekonomysk driuwsân fan de PFAS en de PFOA. Bedriuwen driigje om te fallen, hele sektoaren steane stil en de wurkgelegenheid hat der swier ûnder te lijen. Wize nei de Provinsje en it ryk sûnder sels wat te dwaan fynt de FNP Noardeast-Fryslân gjin opsje en derom tsjinnen wy in moasje mei riedsbrede stipe yn, sadat ús bedriuwen earst wer fierder bouwe kinne oan in stabile ekonomyske basis en it driuwsân fuortride kinne. It is in begjin, de skep kin der hjir en dêr wer yn!”, laat de FNP aan RTV NOF weten.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie