Muziekschool Opus 3 organiseert diverse optredens tijdens Admiraliteitsdagen · Foto('s): Muziekschool Opus 3 Dokkum
  Muziekschool Opus 3 Dokkum

Muziekschool Opus 3 organiseert diverse optredens tijdens Admiraliteitsdagen

dinsdag 21 augustus 2018

Op vrijdagmiddag 7 september zullen leerlingen van muziekschool Opus 3 uit Dokkum diverse optredens verzorgen. De kinderen zijn afkomstig van verschillende basisscholen uit de gemeenten Ferwerderadiel en Dongeradeel.

Op vrijwel alle basisscholen in Ferwerderadiel, Dongeradeel en Schiermonnikoog wordt door middel van de ’Impulsregeling Muziekonderwijs’ stevig ingezet op structureel en kwalitatief goed muziekonderwijs voor alle leerlingen. Dit gebeurt in samenwerking met Opus 3.

De muziekschool uit Dokkum verzorgt vooral in de bovenbouwklassen instrumentale lessen, gegeven door professionele muziekdocenten met hart voor hun vak.

Van een achttal scholen uit de regio zijn de groepen 7 en 8 ver genoeg gevorderd om zich als orkest en/of band te presenteren op het podium van de Markt. Hun optreden vindt vrijdagmiddag plaats van 15.30 uur tot 17.00 uur.

Op zaterdag 8 september organiseert Opus 3 van 11.30 uur tot 17.00 uur een heus Big Band Festival. De Saksenbende en de Clay Corners Big Band zullen dan als gastheren optreden voor maar liefst vier collega-big bands uit Heerenveen, Drachten en Buitenpost.

De vrijdag- en zaterdagmiddag beloven -net als vorig jaar- een bijzonder en groots muziekfeest te worden, met swingende muziek voor alle leeftijden!

Deze optredens staan ook geheel in het teken van het 60-jarig bestaan van Opus 3. Gedurende het jaar zijn er diverse speciale optredens in de regio om onze muzikanten de kans te geven hun orkestrale talent voor het voetlicht te plaatsen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 22:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 22:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?