NAC crosst het gat van de Frije Cross Blije dicht · Foto('s): 

NAC crosst het gat van de Frije Cross Blije dicht

maandag 25 september 2017

Na het verrijden van de allerlaatste Frije cross van Blije op 29 juli waren er veel geluiden over het waarom van het stoppen van dit succesvol evenement te horen. Een cross met een groot deelnemersveld en een grote publieke belangstelling.

Een cross waar mensen kwamen die normaliter nooit op een autocross werden gesignaleerd. Een cross welke binnen 15 jaar een begrip geworden is. Hier en daar gonsde het van de geruchten over een doorstart en het gonsde op meerdere fronten. Het gonzen is uitgegroeid tot een concrete boodschap die de NAC Autocross jullie niet willen onthouden: op zaterdag 4 augustus 2018 gaat er weer gecrosst worden aan de Hoarnen tussen Blije en Holwerd!

De NAC heeft in overleg met het bestuur van de Frije cross Blije en landeigenaar Willem Boersma besloten dat zij op deze dag een spectaculaire autocross zullen gaan organiseren. Dit betekend wel dat er geen ruimte meer is voor de ludieke klassen, de motoren en voor gelegenheidscoureurs die op de Frije cross altijd zonder licentie mee konden doen. Helaas… hier komt veel spektakel en snelheid voor terug.

De NAC organiseert al meer dan dertig jaar crossen in Friesland. Ze beschikken over de snelle kleibaan het ‘van der Schaaf Circuit’ te Kollum waar zij jaarlijks spannende en sensationele autocrossen organiseren. Nu als bonus een wedstrijd op de snelle kleibaan van de Frije cross van Blije!

De klassen die in Blije zullen starten;

  • Standaardklasse
  • Juniorenklasse
  • Rodeoklasse
  • Vrije Standaardklasse
  • Stockcar F1
  • Stockcar F2
  • Stockcar F2 Junioren

 

Als kers op de taart zal op Blije de FAC 1600 klasse rijden, een klasse die op de Frije cross altijd op veel deelname kon rekenen. De klasse waar ook de inmiddels beroemde duozitter aan meedeed. Als tweede kers zullen de heren en dames van de rodeo klasse in deze arena strijden om de titel “Nederlands Kampioen Rodeo”. Dat gaat voor heel wat adrenaline zorgen op 4 augustus 2018. Reden te meer om dit evenement alvast in je agenda te zetten en je vakantieplanning van volgend jaar hier op aan te passen.

De “Nije cross fan Blije”
NAC-autocross
Zaterdag 4 augustus 2018
11:00 uur
De Hoarnen 3
9151 AK Holwerd
www.nac-autocross.nl

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio