Najaarsfair Noord-Friese Winkeltjesroute in Kennis- en ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum

Donderdag 26-09-2019
HEGEBEINTUM - Op zondag 13 oktober houdt de Noord-Friese Winkeltjesroute een Najaarsfair in het Kennis- en ynformaasjesintrum van Terp Hegebeintum. Dit keer hoeven de klanten niet half Friesland te doorkruizen om de winkeltjes te bezoeken; de winkeliers staan voor de gelegenheid samen in het bezoekerscentrum bij de hoogste terp van Nederland in Hegebeintum.

De ondernemers van de Noord-Friese Winkeltjesroute toveren het bezoekerscentrum om tot een gezellige markthal, waar werkelijk van alles te koop is. Het aanbod zal een afspiegeling zijn van wat de winkeliers en atelierhouders verkopen in hun winkels. Te denken valt aan woonaccessoires, kleding, aardewerk en brocante, glasmozaïek en sieraden, bedrukt linnen en kaarsen. Naast de mogelijkheid om lekker te komen winkelen, is er de mogelijkheid om tegen betaling de kerk te bezoeken of een kopje koffie ‘met iets erbij’ te nemen. De Najaarsfair is gratis toegankelijk tussen 12.00 u tot 17.00 uur.

De Terp van Hegebeintum is de hoogste terp langs de Friese Waddenkust, met een hoogte van 9 meter boven de zeespiegel. Op de terp pronkt een prachtig 12e eeuws Romaans kerkje dat de moeite van een bezoek waard is. Toegangskaarten voor de kerk zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. Voor slechts € 3,50 per persoon krijgt de bezoeker een rondleiding over de terp en door de kerk, waarbij op luchtige en amusante wijze verteld wordt over het wel en wee van de adellijke bevolking, die eeuwen geleden op Harsta State woonde.

De Najaarsfair is een samenwerkingsverband tussen Kennis- en ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum en de Noord-Friese Winkeltjesroute.
De winkeltjesroute zelf is op zondag 13 oktober niet geopend. Voor het laatste nieuws en recente openingstijden van de winkels op de route is de site www.noordfriesewinkeltjesroute.nl een aanrader.

 

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie