Nieuw pachtcontract De Colle voor 5 jaar · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Nieuw pachtcontract De Colle voor 5 jaar

vrijdag 28 mei 2021

KOLLUM – Stichting Campus Kollum heeft met het echtpaar Witteveen, de huidige uitbater van dorpshuis/zalencentrum/theater De Colle, een nieuwe overeenkomst getekend voor de komende 5 jaar.

Theo en Ankje Witteveen zijn in september 2019 bij de opening van Campus Kollum een nieuwe uitdaging aangegaan. Samenwerken met het Lauwers College, Impuls Piter Jelles en de bibliotheek in een nieuw gebouw. Met een kersverse programmaraad de stilgevallen muziek- en theatervoorstellingen in Kollum nieuw leven in blazen. Nieuwe evenementen organiseren en het bieden van zaalruimte inclusief catering aan verenigingsleven, bedrijfsleven en andere organisaties.

Met een nieuw cultureel programma, danscursussen, diverse verenigingsactiviteiten, EHBO-cursussen, muziekschool en vele andere gebruikers ging De Colle bruisend van start. Ook nieuwe ideeën voor evenementen stonden op stapel. Totdat de Corona pandemie roet in het eten gooide. Alle activiteiten kwamen zo goed als stil te liggen en de ambitieuze plannen konden eerst de kast in.

Ondanks deze tegenslagen, zien Theo en Ankje Witteveen, samen met het bestuur van Stichting Campus Kollum voldoende perspectief om de komende 5 jaar met elkaar verder te gaan.

In de samenwerking met de overige gebruikers is een goede basis gelegd en er zijn intussen vele ideeën en mogelijkheden voor de toekomst ontwikkeld.

De enthousiaste vrijwilligers van de programmaraad hebben een gevarieerd programma klaarliggen voor komend winterseizoen. In oktober wordt er een Bedrijven Expo gehouden. En ook het verenigingsleven kan binnenkort haar activiteiten weer oppakken binnen de Campus.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio