Oostergo pakt belangrijke punten tegen Noordbergum · Foto('s): Burt Sytsma Photography
  Burt Sytsma Photography

Oostergo pakt belangrijke punten tegen Noordbergum

zaterdag 07 maart 2015

Op een winderig sportpark “De Streng” in Ee moest het team van Willem Huizing vandaag zien te winnen van het goed geklasseerde Noordbergum in de 5e klasse C.

Scheidsrechter Jongeling floot even na half 3 voor aanvang van de wedstrijd. Oostergo begon aftastend aan de wedstrijd. Beide teams kregen vanmiddag te maken met nog een tegenstander. De stevige zuidwesten wind die over het veld blies, maakte het voetbal er niet mooier op. In de 11 de minuut was het Jacco de Jong, die na een mooie aanval, de bal vanaf 18 meter met veel gevoel in de rechterbovenhoek schoot. 1-0. Echt lang werd er niet genoten van de voorsprong. Verdediger Loonstra van Oostergo bracht een speler van Noordbergum onreglementair ten val binnen de lijnen van het 16 meter gebied. De strafschop werd benut. 1-1. Tot aan de rust waren beide teams gelijkwaardig.

In de tweede helft een beter Oostergo met Julius de Jong binnen de lijnen. De thuisclub was naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer en maakte hier ook het meeste aanspraak op. Willem Sikkema kwam bij een doorbraak de keeper tegen en mistte. Met nog een half uur te spelen wisselde trainer Huizing doelpuntmaker Jacco de Jong voor zijn neef Lars de Jong. Het bleek een gouden wissel. In de 65 ste minuut kopte Lars de bal op miraculeuze wijze naast de keeper van Noordbergum. De wind leek hier even mee te helpen want de bal rolde langzaam, door de handen van de keeper, in de linkerhoek van de goal. 2-1. Oostergo werd nog wel enkele malen gevaarlijk maar koesterde ook de voorsprong en de drie punten. Gerlof Kooistra kwam erin voor Lieuwe Sytsma in de 85ste minuut. Na 96 minuten voetbal het bevrijdende eindsignaal.

Al met al een rommelige wedstrijd met geen hoogstaand voetbal mede veroorzaakt door de harde wind. De overwinning geeft Oostergo echter nog zicht op een tweede plek in de competitie. Volgende week worden de 60 restant minuten bij VVT gespeeld. Oostergo begint met een inworp en een voorsprong van 0-1.

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00