Opening pioniersplek De Plaats Hollum Ameland

Dinsdag 04-06-2019
HOLLUM AMELAND - Op vrijdag 14 juni 2019 om 14.30 uur is de opening van pioniersplek De Plaats te Hollum Ameland. Graag nodigen wij een ieder uit hierbij aanwezig te zijn.  

Pionieren is een nieuwe manier van kerk-zijn, waarbij iedereen op een geheel eigen wijze zijn geloof kan beleven, op zoek is naar verdieping of graag een goed gesprek wil onder het genot van een kop koffie.

Na 1,5 jaar verbouwen, opstarten, activiteiten bedenken en opzetten staat er nu een stevig fundament met een eigen predikant en een team vrijwilligers.

Pioniersplek De Plaats is voortgekomen uit een initiatief van de Hervormde Gemeente Ameland. Al vrij snel na de start heeft zij ervoor gekozen om de samenwerking te zoeken met de overige kerkgenootschappen op Ameland. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat veel activiteiten in gezamenlijkheid worden georganiseerd.

Op Ameland willen zij een plek realiseren waarbij jongeren en ouderen zich thuis en geborgen voelen. Een herberg waar zij zichzelf kunnen zijn. Laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Pioniersplek De Plaats wil verder een ontmoetingsruimte zijn waar zinzoekers welkom zijn. De locatie, het eiland en de prachtige omgeving zijn een garantie voor een unieke beleving voor mensen die op zoek zijn naar spiritualiteit en geloof.

De opening heeft als thema: ‘Water wordt Wijn’. Naast de waterput, die bij toeval is gevonden naast het gebouw De Plaats, zullen de drie Amelander pastores symbolisch het water uit de put halen en doorgeven aan de aanwezigen.

Na het officiële gedeelte hebben de aanwezigen de mogelijkheid om te proeven van een aantal activiteiten. Uiteraard is er ook gelegenheid om te spreken met predikant-pionier Sijbrand Alblas en om het gebouw te bekijken.

Het officiële gedeelte is om ongeveer 17.00 uur afgelopen.

Voor meer informatie over deze pioniersplek kan gekeken worden op de website: www.deplaats-ameland.nl.

Voor aanvullende informatie kan gebeld worden met predikant-pionier Sijbrand Alblas: 0681376707 of de voorzitter van het bestuur Klaas Touwen: 0519-555100 of 0622485795.

Bijschrift foto 1: De Plaats
Bijschrift foto 2: Interieur De Plaats
Bijschrift foto 3: Predikant-pionier Sijbrand Alblas

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie