Paaltjes begraafplaats Wetsens sneller weg

Woensdag 21-08-2019
WETSENS - Het college van kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Dokkum Aalsum Wetsens heeft besloten nu al een begin te maken met de ruiming van de paaltjes. Alle graven zijn in het verleden vastgesteld met een breedte van 80cm zonder tussenruimte tussen de graven en de rijen. Op basis hiervan zijn alle graven uitgegeven/gereserveerd en als zodanig vastgelegd in de administratie.

Dit betekent dat de plaatsbepaling heel precies moet worden vastgesteld, want al door kleine verschuivingen kan het voorkomen dat een reeds verkocht graf te smal wordt en er dus niet meer in begraven kan worden. Dit willen wij als College voor de toekomst voorkomen en daarom hadden we voor de plaatsing van paaltjes gekozen. Gezien de vele kritische en oprecht gemeende reacties worden de paaltjes nu vervangen door een ondergrondse codering die met een detector kan worden benaderd.

Op deze wijze wordt het aanzien van het Kerkhof niet aangetast en de duiding ter plekke gerealiseerd. De voorbereidingen worden deze week getroffen en begin volgende week wordt een begin gemaakt met de daadwerkelijke ruiming van de paaltjes. Het College hoopt dit zo spoedig mogelijk af te ronden en verwacht dat dit maximaal enkele weken kan duren.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie